Bayern: Ha vasárnap ott leszek, mindent beleadok majd – Javi Martínez

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2020.09.25. 10:21
null
A távozás előtt álló Javi Martínez lőtte a Bayern győztes gólját (Fotó: Szabó Miklós)
A Bayern München a hosszabbításban csereként beálló Javi Martínez góljával nyerte meg 2–1-re a Sevilla ellen az európai Szuperkupát. A spanyol középpályás már nem sokáig a bajorok játékosa: rövidesen az Athletic Bilbaóba igazolhat, de úgy tűnik, emelt fővel búcsúzik klubjától.

„A fejjátéka igazi fegyver” – dicsérte Martínezt csapattársa, Thomas Müller aSky Sportsnakadott interjújában, ahol a csatár „Mr. Supercup”-nak nevezte őt, utalva arra, hogy a spanyol már 2013-ban, a Chelsea elleni győzelem során (2–2, tizenegyesekkel: 5–4) is betalált a német klub színeiben.

A budapesti mérkőzést követően Martínez aKickernekkifejtette: „Mindig megpróbálok száz százalékot beleadni a Bayern sikeréért, ahogyan ezt ma is sikerült megmutatnom. Ha csak tíz-tizenöt percet játszom, akkor is próbálom segíteni a csapatot.”

A játékos boldogan nyilatkozott, Münchenben töltött napjai azonban már meg vannak számlálva: egybehangzó spanyol és német sajtóhírek szerint megegyezett az Athletic Bilbaóval, így 8 év után visszatérhet korábbi csapatába. A középpályás ugyanakkor, amíg nem megy végbe a klubváltás, csak a Bayernre koncentrál.

„Ma még szeretnék egy kicsit ünnepelni a csapattársakkal, de vasárnap újra meccsünk van. Ameddig csak itt vagyok, küzdök a csapatért” –mondta a középpályás.

A Bayern München vasárnap 15.30-kor a Hoffenheim otthonában lép pályára a Bundesligában.

A bajorok idei negyedik trófeájukat szerezték meg, miután a Bajnokok Ligája-győzelem mellett megnyerték a német bajnokságot és a Német Kupát is. A Bayern 2013-ban öt serleggel zárta az évet, a most is elhódított elsőségek mellett akkor a klubvilágbajnokságon is diadalmaskodott. Legutóbb az FC Barcelona volt képes hasonló bravúrra 2015-ben.

Martínez győztes gólja

EURÓPAI SZUPERKUPA
BAYERN MÜNCHEN (német)–SEVILLA FC (spanyol) 2–1(1–1, 1–1, 2–1)– hosszabbítás után
Budapest,Puskás Aréna,15 500néző.Vezette:Taylor (angol)
Bayern München:Neuer– Pavard, L. Hernández (J. Martínez, 99.), Süle, Alaba (J. Boateng, 112.) – Goretzka (A. Davies, 99.), Kimmich – Sané (Tolisso, 70.), Th. Müller, Gnabry – Lewandowski.Vezetőedző:Hansi Flick
Sevilla:Bono – Jesús Navas, Diego Carlos, Koundé, Escudero – Jordán (F. Vázquez, 94.), Fernando, Rakitic (Óliver Torres, 56.) – Suso (Gudelj, 73.), L. de Jong (en-Nesziri, 56.), Ocampos.Vezetőedző:Julen Lopetegui
Gólszerző:
Goretzka (34.), J. Martínez (104.), ill. Ocampos (13. – 11-esből)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik