Bayern: „Felhívom Messiéket” – Guardiola videoüzenetben gratulált Flickéknek

R. B.R. B.
Vágólapra másolva!
2021.02.12. 07:48
null
Pep Guardiola büszke az előző csapatára (Fotó: AFP)
Immár két csapat van a futballtörténelemben, amely egy éven belül mind a hat megszerezhető trófeát kiérdemelte: a 2009-es FC Barcelonához csatlakozott a 2020-as Bayern München (melynek hatodik diadala – az évad koronavírus-járvány miatti kitolódása miatt – már a 2021-es naptári év gyümölcse).

 

 

A német rekordbajnok csütörtökön Katarban 1–0-ra legyőzte a mexikói Tigrest a klubvilágbajnokság fináléjában, így Hansi Flick vezetőedzővel a bajor gárda immár hat címnél jár.

A Bayern tavaly júniusban aranyérmes lett a Bundesligában, július elején megnyerte a Német Kupát, augusztus 23-án legyőzte a Paris Saint-Germaint a Bajnokok Ligája-döntőben, szeptemberben pedig az övé lett az európai és a Német Szuperkupa is.

A mesterhatos korábban csak Pep Guardiola legendás Barcájának jött össze – még 2009-ben.

A kétszeres BL-győztes spanyol szakember – aki jelenleg a Manchester City menedzsere – videóban üzent volt együttesének.

„Hatalmas gratuláció az egész Bayern családnak – kezdte Guardiola.Rendkívül büszkék vagyunk, főleg Hansira, a játékosokra és a stábra.”

„Szeretnék Hansinak üzenni, akié a második csapat, amely meg tudta szerezni a hat trófeát. Azelőtt csak egy bizonyos gárdának, a Barcelonának sikerült ez. Ha gondolod, felhívom [Lionel] Messit és a többieket, hogy megmérkőzzünk egy hetedik serlegért. Csak mondd meg, mikor és hol, és mi ott leszünk!”
– tette hozzá az 50 esztendős tréner.

Az biztos, hogy idén nem ismétli meg a bravúrt a Bayern München, amely bár jól szerepel a bajnokságban és a BL-ben, a Német Kupában a másodosztályú Holstein Kiel búcsúztatta.

Érdekesség, hogy Hansi Flick kinevezése óta a Bayern München hat trófeát nyert, miközben csupán öt tétmérkőzést vesztett el…

KLUBVILÁGBAJNOKSÁG, KATAR
DÖNTŐ
Bayern München (német)–Tigres UANL (mexikói) 1–0 (0–0)
Al-Rajjan, Education City Stadium. Vezette: Esteban Ostojich
BAYERN MÜNCHEN: Neuer – Pavard, Süle, L. Hernández, A. Davies – Kimmich, Alaba – Coman (Douglas Costa, 73.), Sané (Musiala, 73.), Gnabry (Tolisso, 64.) – Lewandowski (Choupo-Moting, 73.). Vezetőedző: Hansi Flick
TIGRES UANL: Guzmán – Luis Rodríguez (Quinones, 80.), Reyes, Salcedo, Duenas – Aquino, Rafael Carioca, G. Pizarro, Quinones – C. González, Gignac. Vezetőedző: Ricardo Ferretti
Gólszerző: Pavard (61.)


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik