Sportrádió: A gyűlölet vakká tesz bennünket – Jimmy Hartwig

S. B.S. B.
Vágólapra másolva!
2024.04.18. 19:43
Jimmy Hartwig volt a Sportrádió vendége (Fotó: Árvai Károly)
A Sportrádió Hazafutás című műsorának a volt nyugatnémet labdarúgó-válogatott középpályás és a 2024-es Európa-bajnokság nagykövete, Jimmy Hartwig volt a vendége, aki elsősorban arról beszélt, hogy a futball segített neki átvészelni a rendkívül nehéz gyerekkorát.

„A futballnak köszönhetek az életemben szinte mindent. Nagyon nehéz gyerekkorom volt, és ez segített túlélni. Ha nekem sikerült kitörnöm ebből a földi pokolból, akkor másoknak is sikerülhet. Remélem, a 2024-es Európa-bajnokságnak is sikerül majd bizonyítania, hogy a labdarúgás nem a gyűlöletről szól, hisz a gyűlölet vakká tesz bennünket” – fejtette ki a Hamburggal 1983-ban BEK-et nyerő Jimmy Hartwig.

A folytatásban a háromszoros nyugatnémet bajnok a karrierjéről is ejtett néhány szót.

„Mindig többet kellett bizonyítanom a pályán, mint a csapattársaimnak, de a játékomat legalább nem tudták kritizálni. Mindig is meg akartam mutatni az embereknek, hogy több tudok lenni. Jót kell vetnünk és akkor jót aratunk. Már nem igazán gondolok vissza a hamburgi időszakra, de mondhatom, hogy egy nagy család voltunk akkoriban, és az ottani élményeket már senki sem veheti el tőlem. Azonban nem szeretek a múltról beszélni, inkább a jelenre koncentrálok és élvezem az életet” – fejtette ki Hartwig, aki az utóbbi időben a Német Labdarúgó-szövetség fair playt, sokszínűséget és tiszteletet hirdető nagyköveteként hiteles és értékes szereplője a labdarúgás világának.

A TELJES BESZÉLGETÉST IDE KATTINTVA HALLGATHATJA MEG!

A Jimmy Hartwiggal készült exkluzív interjúnkat a Nemzeti Sport szombati lapszámában olvashatják. 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik