Vincent Kompany a Bayern München új vezetőedzője – hivatalos

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2024.05.29. 17:11
null
Fotó: X/FC Bayern München
A német labdarúgó-élvonalbeli (Bundesliga) Bayern München hivatalos honlapján közölte, hogy Vincent Kompany lett a csapat új vezetőedzője.

 

A német rekordbajnok közlése szerint a 38 éves tréner hároméves szerződést írt alá.

Már nagyon várom, hogy belevágjak ebbe a kihívásba az FC Bayernnél. Nagy megtiszteltetés, hogy itt dolgozhatok, hiszen a Bayern a nemzetközi futball meghatározó szereplője. Úgy gondolom, hogy edzőként ki kell állnom a játékfilozófiám mellett, amely ez esetben a labdatartásra épülő, kreatív, egyúttal agresszív és bátor futballt jelenti. Rám most a legalapvetőbb dolgok – a játékosok megismerése és a csapatépítés – várnak. Egy biztos: ha sikeresen leraktuk a csapat alapjait, akkor sikerek is jönni fognak” – nyilatkozta a klubhonlapnak Vincent Kompany, aki a bajor klub történetének első belga szakvezetője lett.

A Manchester Cityben több mint tíz évet lehúzó, 89-szeres belga válogatott Kompany 2020-ban vonult vissza, azóta előbb az Anderlecht vezetőedzője, majd a Burnley menedzsere volt; az angol klubot első idényében feljuttatta a Premier League-be, majd a másodikban, idén tavasszal kiesett vele.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik