Dárdai Pál: Tökéletes, nagyszerű este volt számunkra

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.04.13. 13:52
Dárdai Pálr nagyon elégedett volt a Hertha Rostock elleni sikere után (Fotó: Getty Images)
Mint beszámoltunk róla, ifjabb Dárdai Pál két góljának is köszönhetően a Hertha BSC 4–0-ra nyert hazai pályán a Hansa Rostock ellen a német másodosztályú labdarúgó-bajnokság (2. Bundesliga) 29. fordulójának pénteki nyitó mérkőzésén. A meccs után a fővárosiak magyar vezetőedzője tökéletes estéről beszélt.

Félelmetes, félelmetes, félelmetes!

– írta címében a Hertha Rostock elleni kiütése után a Berliner Kurier, de a csapat magyar vezetőedzője, Dárdai Pál, sportigazgatója, Benjamin Weber, illetve a duplázó ifjabb Dárdai Pál is lelkendezett a siker után.

„Tökéletes, nagyszerű este volt számunkra. Az első gólt remek játék után és nagyon jó pillanatban szereztük. A második gól előtt vagy hússzor értünk labdába. Hálás és büszke vagyok a srácokra, hogy ilyen eredményt értünk el. Nagy köszönet a szurkolóknak, fantasztikus volt a hangulat” – értékelt Dárdai Pál.

Fia, a Hertha első és harmadik gólját szerző ifjabb Dárdai Pál is osztotta édesapja véleményét.

„Csodálatos este volt telt ház előtt. Jók voltunk a labdával és végig nyugodtak maradtunk. Szépen fejlődnek a fiatal játékosaink is” – summázta az egyszeres magyar válogatott támadó.

„Az első perctől kezdve mindent beleadtunk. Az idősebb és a fiatal játékosok nagyszerű egyveleget alkotnak és nagyszerű berliniként az Olimpiai Stadionban játszani. Sokat köszönhetek a klubnak és örülök, hogy visszaadhatok valamit” – mondta a két gólpasszig jutó Marten Winkler.

„A kezdetektől jól játszottunk és megfelelő időben szereztük a gólokat. A második félidő elején kissé kiengedtünk, egyébként rendkívül koncentrált teljesítményt nyújtottunk. Megérdemlik ezt a sikert a fiúk, mert látni a fejlődést. A legutóbbi négy meccsen tíz pontot szereztünk, de zsinórban három meccset még nem tudtunk nyerni ebben az idényben, most ez a rövid távú cél” – utalt arra Benjamin Weber sportigazgató, hogy a Hertha a Rostock előtt a Paderborn ellen is nyert, sorozatát pedig jövő vasárnap a közvetlen rivális Karlsruhe ellen folytathatja.

2. BUNDESLIGA
29. FORDULÓ
Hertha BSC–Hansa Rostock 4–0 (Dárdai P. 18., 59., Reese 31. – 11esből, Tabakovic 86.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik