Vidi: Pro Civitate-díjat kapott Kű Lajos és dr. Horváth Lajos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.21. 15:16
Vasárnap kora este a Városháza dísztermében tartották Székesfehérvár önkormányzatának ünnepi közgyűlését, amelyen átadták az idei Székesfehérvár Díszpolgára- és a Pro Civitate-díjakat. Utóbbi elismerésben részesült a Videoton legendás csapatorvosa, az éppen a nemzeti ünnepen, augusztus 20-án 82. születésnapját ünneplő dr. Horváth Lajos, valamint a korábbi 8-szoros válogatott középpályás, Kű Lajos – adta hírül a vidi.hu.

Dr. Horváth Lajos a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház nyugalmazott szemész főorvosa, emellett három évtizeden keresztül volt a Videoton labdarúgócsapatának sportorvosa. A csapat mellett dolgozott a fehérváriak 1984–1985-ös UEFA-kupa-menetelése során is, amikor a Videoton a kupasorozat döntőjéig jutott – ahol aztán a Real Madrid 3–1-es összesítéssel hódította el a trófeát.Dr. Horváth Lajos a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház nyugalmazott szemész főorvosa, emellett három évtizeden keresztül volt a Videoton labdarúgócsapatának sportorvosa. A csapat mellett dolgozott a fehérváriak 1984–1985-ös UEFA-kupa-menetelése során is, amikor a Videoton a kupasorozat döntőjéig jutott – ahol aztán a Real Madrid 3–1-es összesítéssel hódította el a trófeát.

Kű Lajos Székesfehérváron született és 19 évesen mutatkozott be a Videotonban az NB I-ben, majd 1970-ben a Ferencvároshoz igazolt. Kű 1972-ben nyolc alkalommal szerepelt a válogatottban, és tavaly nyárig ő jegyezte az Európa-bajnokságok történetének utolsó magyar gólját. Később Belgiumban, az FC Bruges csapatában folytatta, amellyel 1978-ban szerepelt a Liverpool ellen 1–0-ra elvesztett BEK-döntőben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik