Vb 2026: újabb lehetséges helyszíneket látogatott meg a FIFA

Vágólapra másolva!
2021.11.02. 13:03
null
Fotó: AFP
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) az észak- és közép-amerikai, valamint karibi térség szövetségével (CONCACAF) közösen újabb lehetséges helyszíneket látogatott meg a 2026-os világbajnokság kapcsán. A végső döntés jövő tavasszal várható.

 

Az öt év múlva sorra kerülő tornának az Egyesült Államok, Kanada és Mexikó ad otthont. A delegáció szeptemberben Bostonba, Nashville-be, Atlantába, Orlandóba, Washingtonba, Baltimore-ba, Philadelphiába, Miamiba és a New York–New Jersey régióba látogatott el, most pedig Kansas Citybe, Cincinnatibe, Dallasba, Denverbe, Houstonba, Monterrey-be, San Franciscóba és végül Seattle-be. November végéig még Mexikóvárost, Guadalajarát, Los Angelest, Edmontont és Torontót veszik górcső alá.

Colin Smith, a FIFA versenyekért és rendezvényekért felelős vezető tisztségviselője elmondta, hogy a helyszínek végső listája jövő március végén, április elején várható. A szakember hozzátette: minden egyes helyszín bejárása után úgy érzik, egyre nehezebb a dolguk, ami egyrészt gondot jelent, másrészt örömteli is.

A 2026-os világbajnokságon – a torna történetében először – 48 csapat vehet részt, a lebonyolítás a nagy mezőny mellett azért is jelent majd kihívást a házigazdáknak, mert soha korábban nem voltak ekkora földrajzi távolságok a helyszínek között. Smith azt mondta: jelenleg abban gondolkodnak, hogy 16 városban tartják majd a mérkőzéseket, de ez még nincs kőbe vésve.

A FIFA több olyan stadiont is potenciális jelöltként tart számon, amelynek pályája műfüves, de ez nem kizáró ok, annak ellenére, hogy a szabályok szerint a vb-meccseket természetes talajon kell megrendezni. Szükség esetén teljes gyepcsere vagy hibrid megoldás jöhet szóba.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik