Vb 2026: Ronaldo és Infantino leplezte le a torna logóját

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.05.18. 14:29
null
Ronaldo, Infantino és a vb logója (Fotó: Getty Images)
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) egy nagyszabású gálán mutatta be a 2026-os amerikai, kanadai, illetve mexikói közös rendezésű labdarúgó-világbajnokság hivatalos logóját.

A logó arculata meglehetősen puritán lett: fekete mezőben egymás felett látható az évszámot jelző fehér kettes, illetve hatos számjegy – ezekre illeszkedik a világbajnoki trófea.

 

A korábbi világbajnokságok színes, a rendező ország(ok) kultúráját megjelenítő arculatok után egy teljesen lecsupaszított logóval rukkolt elő a nemzetközi szövetség, amelyet annak elnöke, Gianni Infantino mutatott be Ronaldo Nazário, a 2002-ben világbajnokságot nyerő brazil „Fenomén” társaságában.

 

 


Az internet népe ezzel együtt nem volt elragadtatva az új arculattól, a FIFA Twitter-oldalát elárasztották a kritikus kommentek.

„Van három évetek ezt helyrehozni” – írta az egyik felhasználó, míg mások arra hívták fel a figyelmet, hogy az új logó semmilyen formában nem jelképezi a rendező országokat.

„Tesó, ennél még a rendezési pályázat arculata is jobb volt, mivel az legalább színes” – vélekedett egy másik kommentelő.

 

 


A 2026-as labdarúgó-világbajnokságot 2026 június 11. és július 19. között rendezik meg az Amerikai Egyesült Államokban, Kanadában és Mexikóban. A történelmi tornán minden eddiginél több, egészen pontosan 48 ország válogatottja képviselteti magát.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik