Uruguay: elköszönt nevelőcsapatától Luis Suárez

Vágólapra másolva!
2022.11.07. 16:37
null
Luis Suárez könnyes szemmel vett búcsút a Nacionaltól és szurkolóitól (Fotó: AFP)
Magyar idő szerint hétfő hajnalban Luis Suárez végleg könnyes búcsút intett nevelőegyesületének, a Nacionalnak azt követően, hogy megnyerte vele az uruguayi élvonal bajnoki trófeáját.

 

Ahogy arról már beszámoltunk, Luis Suárez duplájával járult hozzá a Nacional 4–1-es győzelméhez a Liverpool Montevideo ellen, amivel a 35 éves sztár 2006 után ismételten Uruguay abszolút bajnokává vált.

Ebben az idényben 16 mérkőzést játszott a Nacional színeiben, és 8 gólt ért el.

Minden sikerétől eltekintve, ahogy azt már szeptemberben bejelentette, Suárez karrierje során másodszor is elbúcsúzott nevelőklubjától. A hétvégén a vezetők lehetőséget adtak neki elköszönni a szurkolóktól a bajnoki ünneplés után.

„Búcsúzom, nem fogok már itt többet játszani, viszont visszatérek még ide a jövőben – jelentette ki könnyeivel küszködve Suárez. – Mindannyiótoknak továbbra is büszkének kell lenni arra, hogy a világ élvonalában vagyunk, és az emberek arról beszélnek, amit a Nacional szurkolói tettek, és ez a ti érdemetek. Miattatok jöttem ide vissza.”

Suárez ezzel a mondattal zárta mondandóját: „Egy álmom vált valóra azzal, hogy abban a mezben nyertem bajnokságot, amelybe beleszülettem.”

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik