Szuperliga: A gyerekek nem egy ilyen sorozat megnyeréséről álmodoznak – Özil

SZ. R.SZ. R.
Vágólapra másolva!
2021.04.19. 17:18
null
Özil már tudja, milyen érzés vb-t nyerni (Fotó: AFP)
A legendás játékosok után a még aktív futballisták is hangot adtak a véleményüknek az új sorozattal kapcsolatban.

A már visszavonult játékosokat és edzőket követően az aktív futballisták is kritizálni kezdték az újonnan alakuló Szuperliga létrejöttét a különböző közösségi platformokon.

Többek között Mesut Özil és Ander Herrera is a Twitteren közölte véleményét a döntéssel kapcsolatban.

„Szerelmes lettem a futballba, a szurkolókba, az álomba, hogy a kedvenc csapatom a legjobbakkal játszhat. Ha megvalósul az Európai Szuperliga, ezek az álmok szertefoszlanak, a szurkolók illúziói arról, hogy egy kisebb csapat is képes lehet felvenni a harcot a nagyokkal a pályán a legjobb sorozatokban. Szeretem a labdarúgást, így nem tudok tovább csendben maradni ezzel kapcsolatban. Hiszek abban, hogy fejleszteni lehet a Bajnokok Ligáját, természetesen nem úgy, hogy a gazdagok ellopják azt, amit az emberek létrehoztak” – fejtette ki véleményét Ander Herrera, a Paris Saint-Germain középpályása.

 


Mesut Özil, a Fenerbahce német középpályása szerint a rangadók pont azért izgalmasak, mert egy-egy évben maximum egyszer-kétszer fordulnak elő, nem minden héten.

„A gyermekek úgy nőnek fel, hogy szeretnék megnyerni a világbajnokságot és a Bajnokok Ligáját, nem egy Szuperligát” – folytatta gondolatát a korábbi német válogatott labdarúgó.


A Liverpool FC korábbi középhátvédje, a jelenleg a szentpétervári Zenitben futballozó Dejan Lovren sem támogatja az újdonsült liga ötletét.

„A futballt a közeljövőben hatalmas szétesés fenyegeti. Senki sem gondol másra, csak a pénzügyi oldalra. Úgy érzem, hogy meg tudjuk oldani ezt a kellemetlen helyzetet” – írta Twitter bejegyzésében a horvát futballista.


Lukas Podolski, aki korábban szerepelt az alapító klubok közül az Arsenalban és az Interben is, úgy érzi, hogy a labdarúgásnak a boldogságról, a szabadságról, a szenvedélyről és a szurkolókról kell szólnia és a futball egyúttal mindenkié.

„Undorító ez a terv, nem igazságos és csalódott vagyok, hogy korábbi klubjaim is érdekeltek ebben. Harcoljunk ez ellen!” – folytatta gondolatait a német válogatott korábbi játékosa.


A portugál futballisták közül elsőként a Wolverhampton Wanderers támadója, Daniel Podence Instagram-oldalán tett közzé egy bejegyzést, amelyben arról ír, hogy olyan dolgok történtek a futballtörténelemben amelyeket nem tudunk megvenni. Ezt a bejegyzést a Manchester United futballistája, Bruno Fernandes is megosztotta, és kommentálásként csak ennyit írt: „Az álmokat nem lehet megvenni”.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik