SZ. R. 2021.04.19 12:50 Frissítve: 2021.04.19 13:37

Szuperliga: Undorodom a Manchester Unitedtől – Gary Neville

A Manchester United korábbi legendás védője saját podcastjében szólalt fel az új Szuperliga ellen, kifejtette, hogy egy világjárvány közepén sokkoló, hogy a kapzsiság a legfontosabb számos európai csapat számára. Gary Neville mindemellett elhatárolódik az ötlettől, és undorodik is egykori csapata döntésétől.

Gary Neville (Fotó: AFP)

 

„Undorodom a Manchester Unitedtől úgy, hogy szurkolója vagyok a csapatnak, és negyven éve az életem részét képezi. Hasonlóan érzek a Liverpool iránt is, amelyet a szurkolók klubjaként mutatnak be. Ez teljes mértékben szégyen. Vissza kell, hogy vegyük az irányítást a topcsapatoktól, köztük a Manchester Unitedtől is” – mondta el véleményét Gary Neville.

AZ NSO AJÁNLJA
Orbán Viktor: Magyarország is kiáll a Szuperliga létrehozása ellen
Klubonként 20 topmeccs az ősszel – itt a lebonyolítási terv

Gary Neville emellett elmondta, hogy tagja a „független szabályozók” csoportjának, akik azért harcolnak, hogy megőrizzék a futballt a rossz hatásoktól. Szerinte a Premier League-et a csapatok irányítják, amire nagy kihatással vannak a klubok tulajdonosai, így ők jelentik az erőt az ország labdarúgásában, nem pedig az angol Labdarúgó-szövetség. Ezt az erőt a 46 éves szakember szerint szabályozni kell.

„Meg kell állítanunk, hogy a labdarúgás ereje hat klub kezében összpontosuljon a Premier League-ben. Szükséges, hogy megvédjük a labdarúgást saját magától” – fejtette ki gondolatait Gary Neville.

„Jelen pillanatban az egész bajnoki rendszerben káosz uralkodik: az angol hatodosztályban szereplő csapatok zűrzavaros állapotban vannak, az ötödik vonalban kényszerpihenőre kell küldeni a játékosokat, de a negyedosztályban sem a legjobbak a körülmények. Emellett az időzítés sem a legjobb egy ilyen döntésre. Egy világjárvány közepette, amely gazdasági problémákat is okozott, nem csak a futballban nem szabadna a kapzsiságot demonstrálni. Meggyőződésem szerint ez teljes mértékben sokkoló” – mondta a Manchester United ikonja.

Neville hozzátette, hogy az elmúlt években is kritikus volt a gárda döntéseivel szemben, de ez már egy másik szinthez tartozik.

„Őszintén azért foglalok állást a sorozat ellen, mert képviselem mind a játékosokat, a klubtulajdonosokat, a szövetséget és az edzőket is. Tagja voltam az angol Profi Labdarúgók Szervezetének (PFA), klubtulajdonos vagyok az EFL-ben, öt éve edzőként is tevékenykedem, valamint több mint húsz évig játszottam a Premier League-ben, és a Sky Sportsszal is dolgoztam együtt. A hitemet azonban elveszítettem ezekben a szervezetekben azzal kapcsolatban, hogy garantálni tudják azt, hogy a labdarúgás igazságos és kiegyenlített legyen” – nyilatkozta Neville.

A Manchester United korábbi játékosa továbbá a futballba áramló pénzről is kifejtette véleményét. Elmondta, nincs a pénz ellen, hiszen ő is korábban a labdarúgásból szerzett pénzt, viszont a mai világban zajló önzés túl megy minden határon.

„A Manchester United, a Tottenham és az Arsenal sincs a Bajnokok Ligájában, de ott szeretnének lenni minden évben, ugye? Manchester United-szurkoló vagyok. Húsz éven keresztül játszottam a csapattal a BL-ben, mivel minden évben jól játszottunk. Ennyi az egész: ahhoz, hogy a legmagasabb szinten szerepelj, jól kell játszanod” – folytatta a Szuperligáról való gondolatait Neville.

Az adás végén elmondta, hogy ebben a helyzetben a legfontosabb az lenne, hogy elsőként az egészségre figyeljenek a klubok, majd arra, hogy igazságosabbá váljon a játék az összes csapat, az amatőrök és a szurkolók számára is.


2021.05.15 10:02:53

Minden más foci DUDUCZ TIBOR (TRENCSÉN)

A dunaszerdahelyiek nem bírtak a Trencsénnel, a pozsonyi együttes Aranyosmaróton nyert négy góllal.

2021.05.14 22:21:03

Minden más foci MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. A 2016-os Európa-bajnokság döntőjében a Portugália–Franciaország mérkőzésen a győztes válogatott kezdőcsapatában nyolc olyan futballista szerepelt, aki a Sporting akadémiáján (is) pallérozódott.

2021.05.14 14:11:19

Minden más foci CSILLAG PÉTER

„Azt mondtam magamban: ha a futball munkává válik, akkor ki kell lépnem ebből a világból.”

2021.05.14 15:20:58

Minden más foci TŐKE JÁNOS

A forduló előtt még a Radnik volt kedvezőbb helyzetben, de a sima TSC-siker vége helycsere lett a tabellán.

2021.05.11 23:30:12

Minden más foci CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Egyre inkább bebizonyosodik, hogy az sem sokkal jobb, ha egy labdarúgóról már januárban kiderül, hogy nem hosszabbítja meg az évad végén lejáró szerződését.