T. J. 2021.03.14 11:23 Frissítve: 2021.03.14 11:25

Szerb Szuperliga: hétfőn az egyik kiesőjelölt vár a Topolyára

Két bajnoki vereség és a kupából való kiesés után a Topolyai Sport Club számára csakis a három pont megszerzése az elfogadható eredmény a hétfőn 14 órakor kezdődő mérkőzésen: a szerb Szuperliga 27. fordulójában az észak-bácskai együttes a húszcsapatos bajnokság 19. helyezettjét, a Macsvát fogadja a zentai Városi Stadionban. A szabácsi együttes az előző fordulóban az újvidéki Proletert győzte le, előtte pedig Szabadkán 3–2-re veszített a Szpartak ellen.

 

Nenad Filipovicsék szeretnének visszatalálni a győzelmek útjára (Fotó: FK TSC)


„A Macsva formája feljavult, és ez az eredményeiken is látszik. Rajtunk áll, hogy véget vessünk a negatív sorozatunknak, és hogy visszatérjünk arra az útra, amelyiken a tavaszi rajt során elindultunk” – mondta Nenad Filipovics, a TSC kapusa, aki hozzátette, az együttes valamennyi játékosa igencsak elkeseredett volt a Szerb Kupa negyeddöntőjében bekövetkezett búcsúnak, amikor a TSC a tizenegyespárbajban veszített a szurdulicai Radnik ellen.

Hasonló véleményt fogalmazott meg Nenad Lukics is, aki szerint a pályán látottak alapján a TSC-nek kellett volna a négy közé jutnia, de ahogy a góllövőlista harmadik helyén álló csatár mondta, „ilyen a foci, nem mindig a jobbik csapat győz”.

„A Macsva elleni találkozó azért fontos, hogy bebizonyítsuk, a játékunkkal továbbra sincs gond, és csak az eredmények terén kerültünk hullámvölgybe. A három pont megszerzése után visszakerülhetünk a közvetlen élcsoportba, ahol a helyünk is van” – nyilatkozta Lukics.

Huszonhat forduló után a TSC 38 ponttal a táblázat nyolcadik helyén áll, míg az utolsó előtti Macsva 20 pontot gyűjtött.

2021.09.27 16:48:30

Minden más foci BOROS MIKLÓS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Hiába volt sokkal több helyzete, a gólszerzés nem jött össze a sepsiszentgyörgyieknek a Gaz Metan ellen.

2021.09.27 00:10:59

Minden más foci MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Alaphelyzet, hogy a tét növekedésével javul a teljesítmény, azonban gyakran megesik, hogy egy ponton túl az izgalmi állapot robban, utána egyre több lesz a hiba, mi több, le is blokkolhatunk.

2021.09.26 16:08:41

Minden más foci DUDUCZ TIBOR (összefoglaló), PÓR KÁROLY (percről percre)

A DAC a hétközi kupakiesés után a bajnokságban sem tudott javítani a Spartak Trnava ellen.

2021.09.25 18:47:00

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

Fiolic ritkán látható nagy gólt lőtt, a hajrában Zaper döntött: újabb fontos három pontot szerzett az Osijek.

2021.09.25 15:37:22

Minden más foci TŐKE JÁNOS (összefoglaló), SZABÓ RÓBERT (percről percre)

A második félidő elején döntötte el a három pont sorsát a topolyai együttes.