Szerb Szuperliga: hétfőn az egyik kiesőjelölt vár a Topolyára

T. J.T. J.
Vágólapra másolva!
2021.03.14. 11:23
null
Nenad Filipovicsék szeretnének visszatalálni a győzelmek útjára (Fotó: FK TSC)
Két bajnoki vereség és a kupából való kiesés után a Topolyai Sport Club számára csakis a három pont megszerzése az elfogadható eredmény a hétfőn 14 órakor kezdődő mérkőzésen: a szerb Szuperliga 27. fordulójában az észak-bácskai együttes a húszcsapatos bajnokság 19. helyezettjét, a Macsvát fogadja a zentai Városi Stadionban. A szabácsi együttes az előző fordulóban az újvidéki Proletert győzte le, előtte pedig Szabadkán 3–2-re veszített a Szpartak ellen.


„A Macsva formája feljavult, és ez az eredményeiken is látszik. Rajtunk áll, hogy véget vessünk a negatív sorozatunknak, és hogy visszatérjünk arra az útra, amelyiken a tavaszi rajt során elindultunk” – mondta Nenad Filipovics, a TSC kapusa, aki hozzátette, az együttes valamennyi játékosa igencsak elkeseredett volt a Szerb Kupa negyeddöntőjében bekövetkezett búcsúnak, amikor a TSC a tizenegyespárbajban veszített a szurdulicai Radnik ellen.

Hasonló véleményt fogalmazott meg Nenad Lukics is, aki szerint a pályán látottak alapján a TSC-nek kellett volna a négy közé jutnia, de ahogy a góllövőlista harmadik helyén álló csatár mondta, „ilyen a foci, nem mindig a jobbik csapat győz”.

„A Macsva elleni találkozó azért fontos, hogy bebizonyítsuk, a játékunkkal továbbra sincs gond, és csak az eredmények terén kerültünk hullámvölgybe. A három pont megszerzése után visszakerülhetünk a közvetlen élcsoportba, ahol a helyünk is van” – nyilatkozta Lukics.

Huszonhat forduló után a TSC 38 ponttal a táblázat nyolcadik helyén áll, míg az utolsó előtti Macsva 20 pontot gyűjtött.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik