Skócia: karrierje eddigi legjobb idényét futja Bojan Miovszki

B. L.B. L.
Vágólapra másolva!
2023.02.28. 10:11
null
Bojan Miovszkinak (balra) fekszik a skót bajnokság és az Aberdeen játéka (Fotó: Imago Images)
A skót bajnokság góllövőlistáján tizenöttel harmadik Bojan Miovszki hálás Michael Borisnak, amiért megmutathatta magát az MTK-ban, az északmacedón csatár kiváló teljesítménye az Aberdeen Live szerint felkeltette az angol Premier League-ben szereplő Southampton érdeklődését.

 

Lehengerlően teljesít Bojan Miovszki a skót élvonalbeli Aberdeenben, 27 bajnokin 15 gólt szerzett, ezzel a Premiership góllövőlistájának harmadik helyén áll. Az NB I-ből kieső MTK Budapesttől 2022 nyarán 650 ezer euróért szerződtetett északmacedón középcsatár Magyarországon is eredményes volt, a kék-fehéreknél 60 meccsen 19-szer talált be és tíz gól­passzt adott, ám a szigetországban minden várakozást felülmúlóan futballozik.

„Minden körülmény adva van ahhoz, hogy fejlődjek és jobb játékos legyek   – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak a támadó, aki a hétvégén a Livingston ellen szerzett győztes gólt. –  Több oka van annak, hogy ennyire eredményes a játékom, elsősorban az befolyásolja, amilyen rendszerben és amilyen taktikát alkalmazva játszunk. Skóciában sokkal nyíltabb a futball, ráadásul az Aberdeen kezdeményező, támadó felfogású csapat, amely sok beadással próbálkozik, ezért több lehetőségem van a gólszerzésre, mint Magyarországon volt. Az itteni bajnokság erősebb, mint az ­NB I, és a játék tempója is lüktetőbb – ezzel együtt a magyar bajnokságot is versenyképesnek tartom. Annak idején az MTK Budapest volt a tökéletes klub nekem a fejlődéshez, Michael Boris adott lehetőséget, hogy megmutassam magam, amiért mindig hálás leszek neki és klubnak.”

A skót sajtó is elismerően ír a 13-szoros válogatott labdarúgóról, akire a legfrissebb hírek szerint az angol Premier League-ben szereplő Southampton vetett szemet, de az olasz média szerint korábban a Lazio is érdeklődött iránta.

„Pályafutásom legjobb idénye a mostani, nagyszerűen érzem magam a pályán, nagy önbizalommal futballozom – márpedig, ha a csatár magabiztos, nehéz megfékezni. Minden sorozatot figyelembe véve tizenhét gólt szereztem eddig, úgyhogy kimondottan jónak tekinthető az első skóciai idényem. De nem elégszem meg ennyivel, szeretném még több góllal befejezni az évadot, és hozzásegíteni az Aberdeent ahhoz, hogy az első öt hely valamelyikén végezzen. Jó volna minél többször megörvendeztetni szurkolóinkat: amikor itthon játszunk, rendre tizenhat-tizenhét ezer néző előtt lépünk pályára, és idegenbe is három-négy ezren elkísérnek minket. Ehhez foghatót még sehol sem tapasztaltam, nagyon élvezem a támogatásukat, úgyhogy továbbra is a legjobbamat akarom nyújtani ezért a klubért.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik