Sepsi: példaértékű segítség a Dunaszerdahelytől

Nagy ZsoltNagy Zsolt
Vágólapra másolva!
2018.08.01. 08:30
null
A román élvonalban maradást az előző idényben kiharcoló sepsiszentgyörgyi futballisták immár este is játszhatnak meccseket szurkolóik előtt
A Dunaszerdahely nagyvonalú adományának köszönhetően nem kényszerül albérletbe a Sepsi OSK, a román élvonalban szereplő futballklubnál végre elkészült a stadionvilágítás.

 

 

Több mint barátság
Diószegi László, a Sepsi OSK tulajdonosa közösségi oldalán fejezte ki háláját az adományként kapott világítóberendezésért. „Szeretném megköszönni ezt a csodálatos ajándékot, a stadionvilágítást elsősorban a DAC tulajdonosának, Világi Oszkár úrnak, aki nekünk ajándékozta a világítóoszlopokat, izzókat, lámpatesteket, szóval az egész berendezést. Nélküle most nem lett volna lehetőség esti mérkőzések megrendezésére. Az összetartozást mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a Fradi-pálya és a Népstadion székeit a DAC izzói világítják meg a Sepsi stadionjában. Kell ennél több? Szerintem ez mindent elmond. Mert ezt soha senki nem tudja elvenni tőlünk, ez több mint barátság.”

Egymás után a második szezonját tölti a román élvonalban a Sepsi OSK, amely az eddig eltelt két fordulóban felemásan teljesített: előbb vereséget szenvedett a Hermannstadt otthonában (0–1), majd hazai környezetben legyőzte az Universitatea Craiovát (1–0). Az elmúlt idény bronzérmese és kupagyőztese felett aratott diadal nagy erőt adhat a folytatásra a Puskás Akadémiától egy évre Prosser Dánielt (24) kikölcsönző csapatnak. A sikernek azonban van egy olyan összetevője is, amelynek szálai Szlovákiába, egészen pontosan Dunaszerdahelyre vezetnek.

Világi Oszkár, a DAC tulajdonosa segítsége nélkül ugyanis aligha rendeztek volna bajnoki találkozót múlt vasárnap Sepsiszentgyörgyön. Az okok a stadion felszereltségében keresendők. A román versenyszabályzat ugyanis előírja, hogy az élvonalban szereplő klubok kötelesek megfelelő világítóberendezést kiépíteni pályájukon. A Sepsi OSK tavaly újoncként egy év haladékot kapott erre, de miután sikeresen teljesítette célját, és benn maradt az első osztályban, lejárt a türelmi idő. Hazai pályáját kizárólag a világítás kiépítése után hitelesítették; ellenkező esetben az előző szezon első feléhez hasonlóan kénytelen lett volna albérletben játszani hazai mérkőzéseit.

Diószegi László
Diószegi László

A helyzetet tovább bonyolította, hogy a stadion nem a klub, hanem a román állam tulajdona, amely nem költ pénzt karbantartásra és a szükséges korszerűsítésekre, ezek mind a klub kasszáját terhelik. A Sepsi OSK az elmúlt időszakban több mint egymillió eurót költött a létesítményre, a világítás kiépítése azonban így is csak a dunaszerdahelyi felajánlással vált megoldhatóvá: a felvidéki klub a sepsiszentgyörgyieknek adományozta régi világítótesteit, oszlopait, lámpáit, amelyeket a Mol Aréna felújítási munkálatainak során leszereltek. Az elismerésre méltó gesztus mögött a két tulajdonos, Világi Oszkár és Diószegi László személyes kapcsolata áll, ennek köszönhetően valósulhatott meg az önzetlen segítség, amely példaértékű a Kárpát-medence magyar, illetve magyar érdekeltségű klubjai számára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik