Cornelius, a hős: a dánok fordítani tudtak Párizsban

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2022.06.03. 20:40
null
Dinamitok! (Fotó: AFP)
A világbajnok francia csapat vereséggel rajtolt a Nemzetek Ligájában: Karim Benzema gólja után fordítani tudtak Párizsban a dánok. Az A-liga 1. csoportjának másik mérkőzésén az osztrákok nagy meglepetésre simán győztek Horvátországban. 

 

NEMZETEK LIGÁJA, 1. FORDULÓ
A-LIGA
1. CSOPORT

Franciaország–Dánia 1–2 (0–0)
Párizs,
Sant-Denis, Stade de France, 80 000 néző. Vezette: Zwayer (német)
Franciaország: Lloris – Koundé (M. Diaby, 90+2.), Varane (Saliba, 61.), Lucas Hernandez – Coman (Clauss, 90+2.), Kanté, Tchouaméni, Théo Hernandez – Griezmann (Rabiot, 80.) – Benzema, Mbappé (Nkunku, a szünetben). Szövetségi kapitány: Didier Deschamps távollétében Guy Stéphan
Dánia: Schmeichel – J. Andersen, Nelsson, Vestergaard (Kristensen, 60,), Maehle – Höjbjerg, Delaney (M. Jensen, 85.) – Wass (Damsgaard, 60.), Eriksen, Skov Olsen (Braithwaite, 84.) – Dolberg (Cornelius, 59.). Szövetségi kapitány: Kasper Hjulmand
Gólszerző: Benzema (51.), ill. Cornelius (68., 88.)

A csoport másik mérkőzésén
Horvátország–Ausztria 0–3 (Arnautovic 41., Gregoritsch 54., Sabitzer 57.)

Két, a topligák és a top ligák küzdelmeiben elfáradt csapat mérkőzését láthattuk az első félidőben a franciák és a dánok mérkőzésén: a szünetig a mezőny legveszélyesebb játékosa a dánok védője, Maehle volt, aki első helyzetéből a kapufára lőtte a labdát, majd közelről a kapushoz gyötörte Skov Olsen jobb oldali beadását.

A szünet előtt Mbappé, a folytatásban Varane sérült meg ártatlan helyzetben, azonnal lecserélte őket a családi gyász miatt távollévő Didier Deschamps jobbkeze, Guy Stéphan.

„Térdfájdalmai vannak, és elővigyázatosságból nem fog játszani a folytatásban” – szólaltatta meg Mbappé ügyében a mestert egy francia TV-csatorna a szünetben.

Mbappé helyére a Lipcsében fantasztikus idényt záró Nkunku állt, aki gyorsan adott egy gólpasszt Karim Benzemának, aki csodás cselsorozatot koronázott meg egy okos megoldással.

GÓLVIDEÓ ITT!

A világbajnoknál Griezmann játszott karmestert, kevés sikerrel, Benzema és Mbappé rohamozott, a Hernandez testvérek meg összehoztak egy helyzetet a dánoknak, a csereként beállt Andreas Cornelius pedig nem rontotta el a ziccerét.

GÓLVIDEÓ ITT!

Skov Olsen lövését hatalmas bravúrral érte el a bal felső sarok előtt Lloris, aki a hajrában elcsípte a jobb alsó előtt Eriksen lövését is, ellenben tehetetlen volt Andreas Cornelius bombagóljánál:Rabiot előtt adódott egy ziccer, de közelről Schmeichelhez fejelte a labdát, Kanté lövése a kapufán csattant, így nagy meglepetésre a dánok győzni tudtak Párizsban!

PERCRŐL PERCRE



2018. március 23. óta kapott ki újra a francia válogatott, ha megszerezte az első gólt: 32 győzelem és 2 iksz után.

90+4. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

90+3. perc Jobbal a léc fölé lő 21-ről, picit jobbról a felfutó Clauss.

90+2. perc Jonathan Clauss és Moussa Diaby be, Coman és Koundé le.

Négy perc a ráadás!

90. perc Koundé jobb oldali beadását Rabiot hat méterről középre Schmeichelhez fejeli!


Maehle adta a gólpasszt.

88. PERC MICSODA GÓL, TE JÓ ÉG?! ANDREAS CORNELIUS az ötös bal sarka elől ballal irgalmatlan nagy gólt lő a rövid felső sarokba! Saliba és Théo Hernandez sem állt a helyzet magaslatán: 1–2!

86. perc Lucas Hernandez nem figyel, de Eriksen jobblábas, középtávoli lövését eléri a jobb alsó előtt Lloris!

85. perc Mathias Jensen be, Delaney le, motorcsere.

84. perc Martin Braithwaite be, Skov Olsen le, szélső helyett középcsatár! A dán mester nem viccel!

83. perc Höjbjerg lesérül, telefont nyomkod az UEFA-vezérkar.

81. perc HOPP, Kanté jobbal 18-ról, középről a bal oldali kapufára lő, nem sokkal elvétve a bal felső sarkot! Nkunku nem éri el a lecsorgót.

78. perc Adrien Rabiot be, Griezmann le. Karmestercsere.

72. perc Victor Nelsson kap sárga lapot Tchouaméni felrúgásáért. Griezmann jobbal a léc fölé tekeri a középről, 22 méterről járó szabadrúgást.

Mbappé szomorúan, feszült arccal nézi a meccset a kispadról.

71. perc Skov Olsen kissé jobbról, tíz méterről jobbal a rövid, azaz a bal felsőbe lőne, de hatalmas vetődéssel eléri a labdát Lloris, majd kiüti Maehle beadását is!

68. PERC ÉS ITT A GÓL, ANDREAS CORNELIUS betalál! Nem volt nehéz dolga, az ötös elől, középről jobbal a jobb alsóba lő Höjbjerg zseniális, a 16-os elől érkező emelése után. Nagyot hibáztak most a Hernandezek: 1–1!

66. perc Kristensen a 16-os bal sarka elő rosszul ad be, Théo Hernandezről visszapattan elé a labda, a dán ballal kapásból a jobb alsó mellé lő. Lloris biztosított, szemmel.

Dánia a 24. csapat, amelynek Karim Benzema betalál a címeres mezben, csak Thierry Henry (37) és Olivier Giroud (30) teljesített jobban a francia nemzeti csapatban.

Közben az osztrákok a csoport élére álltak, díszlépésben! Ne feledjük, a legutóbbi vébé döntőjét a horvátok és a franciák vívták.


61. perc William Saliba is beáll.

60. perc Rasmus Kristensen Vestergaardot, Andreas Cornelius Dolberget váltja a dánoknál. Mikkel Damsgaard meg Wass-sal pacsizhat.

58. perc Újabb sérülés, Varane átvesz egy indítást, ballal hazaad... és belesérül. Csere lesz.

55. perc Griezmann kap jó labdát Benzemától, ám szereli őt az ötös jobb sarka előtt Andersen. Griezmann kornerét kifejeli a kapu elől Vestergaard.

53. perc Griezmann jobb oldali, lapos beadását kirúgja az ötös és a gólra éhes Nkunku elől Maehle.


51. PERC MEKKORA GÓL, MEKKORA GÓL! Nkunku körömpasszát átveszi cselsorozata közben KARIM BENZEMA, majd ballal a jobb alsóba lő az ötös elől. Nyolc méterről: 1–0!

48. perc Tchouaméni bal térde fáj, rosszul ért földet, ápolás a pályán.

Nkunku: 51 meccs az idényben a Lipcsével, 35 góllal és 20 gólpasszal!

47. perc Nincs bent, Benzema Kanté beadása után az ötösön felfejeli a levegőbe a labdát, majd jobbal a remekül kilépő Schmeichelbe lő. BRAVÚR, tiszta apja ez a kapus!

46. PERC FOLYTATJUK!

46. perc Christian Nkunku
be, Mbappé az öltözőben maradt. Elővigyázatosság, komolyabb sérülés?

Fotó: AFP
Fotó: AFP

 

E meccs nagy pillanata: Benzema csele. VIDEÓ!

Az osztrákok vezetnek, gólvideó ITT!

Ha már történelem... Tisztán látta a célt a nagy motivátor – 80 éves Aimé Jacquet, a franciák világverő edzője.

Forrás: Weltfussball



E párharc legjobb góllövői:
Sophus Nielsen 10
Vilhelm Wolfhagen 4
Olivier Giroud 3
Michael Laudrup 3
Michel Platini 3


Egy kis örökmérleg:
15 mérkőzés, 8 francia és 5 dán sikerrel, 20, ill. 28 rúgott góllal.

45+3. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

45+2. perc Lesántikál a pályáról, ápolást sem kap.

45. perc Mbappé a földön, savanyú arccal kér segítséget. Csere lesz? A bal térde fájdult meg egy sima passzt követően, senki sem bántotta.

Egy perc a ráadás.

43. perc Théo Hernández elfut a bal szélen... lesre. A testvére, Lucas felívelése után Benzema passzolt elé laposan.

42. perc Lloris rutinosan kivetődik az ötösre, és fogja is Wass jobb oldali, lapos beadását.

Mi vagyunk a franciák, és győzünk! Világbajnokok vagyunk! Ezeket éneklik a lelátókon.

39. perc Skov Olsen jobbról középre ad, Kanté és Koundé sem figyel, de Maehle jobbal csak gyengén tudja a kapu felé kanalazni a labdát hét méterről.

35. perc Hatalmas már a hazai fölény, de a 16-os előtt megáll a tudomány. Griezmann a karmester, de szorosan fogják, Coman nem kap labdát.

30. perc Hat és három, mert Kanté passza után Mbappé jobbal 17-ről feladja a labdát Schmeichelnek.

57 százalékban a hazaiaknál a labda, 5 lövés itt, 2 ott. 2, ill. 1 a kapu felületére.

27. perc Folytatja az ék, aki az idényt 30 meccsen 7 góllal zárta a Nice-ben. 20.5 millió euróért vette őt az Ajaxtól a gall klubcsapat 2019-ben.

25. perc Ellöki Tchouaméni Dolberget, aki lent marad. Ápolás a pálya mellett.

Remény. A dánokat hatszor fogadta a francia válogatott, és mindannyiszor nyert is ellene. Nemzeti rekord.

22. perc Nelsson ellöki és megrúgja egyszerre Comant, tovább. Pedig igaz dupla Nelsson volt...

19. perc Koundé lekönyökli Maehlét, ápolás.

16. perc Benzema cipőt cserél. Eriksen jobb oldali szögletét nem éri el rendesen fejjel az ötös előtt a szabadon hagyott Vestergaard!

16. perc Mbappé passzából Benzema jobbal a bal alsóba lő 11 méterről, de les.

14. perc Griezmann emel Benzema elé, aki mellel leveszi a labdát Vestergaard és az ötös előtt, de szerel a visszafutó Nelsson.

12. perc Benzema megindul, egy csel, két csel, jobbal 13-ról Vestergaardba lő. Miután háromszögezett egyet Kantével.

12. perc Varane és Tchouamani közül Benzema nyolcról a jobb alsó mellé fejeli a labdát Griezmann jobb oldali beadása után.

11. perc Maehle szereli a jobb szélen az örökös bajnokot, Comant.

 


 

Deschamps azért nincs itt, mert nemrégiben elhunyt az édesapja.

8. perc Eriksen hibája után Griezman jobbal 24-ről laposan Schmeichel elé lő. Csemege.

4. perc Helyzet, Maehle ballal a jobb oldali kapufa mellé lő erősen kisodródva, Koundé mellől, Dolberg lapos keresztpassza után. Kapufa is, írja az UEFA.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A hazaiak tiszta kékben, a vendégek fehér mezben és piros nadrágban.

Fotó: AFP
Fotó: AFP

 


 

 

 

 

 

A Real Madriddal Bajnokok Ligáját nyerő Karim Benzema is csatlakozott a francia válogatotthoz, amely júniusban négy mérkőzést is játszik a Nemzetek Ligájában. A játékosok mellett Didier Deschamps is köszöntötte a blancók klasszisát. Íme!

 

A francia labdarúgó-válogatott címvédőként várhatja az év végi katari világbajnokságot, s noha a tavaly nyári Európa-bajnokság nem sikerült jól Kylian Mbappéék számára, így is az egyik, ha nem a legnagyobb esélyesei lesznek a tornának. Aligha lehet kijelenteni, hogy ennek a csapatnak a mostani lesz az utolsó nagy lehetősége trófeát nyerni, hiszen bombaerős Franciaország utánpótlása. A Transfermarkt közzétett egy képet, melyen a piacon legmagasabb árra taksált, 23 év alattifrancia játékosok szerepelnek posztok szerint. A Liverpool védője, Ibrahima Konaté például be sem fért ebbe a kezdőbe.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A FRANCIAORSZÁG–DÁNIA MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik