NL: Rangnick pazarul kezdett, sima osztrák siker Eszéken

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2022.06.03. 22:46
null
Marko Arnautovic (középen) szép lövéssel szerzett vezetést a 99. válogatott meccsén (Fotó: Getty Images)
Ausztria 3–0-ra győzött Horvátország vendégeként a két labdarúgó-válogatott péntek esti Nemzetek Ligája-mérkőzésén, amelyet Eszéken rendeztek meg.

 

Az első kapitányi meccsén irányító Ralf Rangnick letámadásos taktikával küldte pályára az osztrákokat, de kezdetben a horvátok megtalálták ennek ellenszerét, a 19. percben Pasalic meg is szerezhette volna a vezetést, de kevéssel a kapu mellé fejelt.

Az első fél órában a szélen aktív horvátok támadtak többet, azonban a 30. percet követően kezdeményezőbbek lettek az osztrákok, és egy támadótérféli labdaszerzés meg is hozta a gyümölcsét: a 41. percben Marko Arnautovic, a vendégek csapatkapitánya 16 méterről, egy csel után jobbal a bal alsóba bombázott (0–1).

Lovro Majer veszélyes lövése zárta le az első félidőt – Heinz Lindner nagyot védett –, s bár viharos horvát rohamokat vártunk a második félidőben, gyors egymásutánban két osztrák gólt kaptunk.

Az 54. percben a bal oldalon labdát kapó Maximilian Wöber nagyszerű csel után középre passzolt, a szünetben becserélt Michael Gregoritsch egyből a hálóba lőtt (0–2), majd három perc múlva a második félidei csapatkapitány, Marcel Sabitzer is egy alsó sarkos távoli bombával jelentkezett (0–3).

Az 58. percben pályára lépett a BL-döntő fáradalmai miatt csak a kispadon kezdő Luka Modric, de hiába, a szépítés sem jött össze a horvát válogatottnak.

Egy kis stat: Ralf Rangnick előtt legutóbb 2002-ben mutatkozott be osztrák szövetségi kapitány győzelemmel, kapott gól nélkül – Hans Krankl, a Rapid korábbi aranycipős gólvágója volt az. (Opta)

NEMZETEK LIGÁJA, 1. FORDULÓ
A-LIGA
1. CSOPORT

Horvátország–Ausztria 0–3 (Arnautovic 41., Gregoritsch 54., Sabitzer 57.)

A csoport másik mérkőzésén
Franciaország–Dánia 1–2
(Benzema 51., ill. Cornelius 68., 88.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik