NL: csak a kozmetikázás jött össze Belgiumnak Hollandia ellen

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2022.06.03. 22:44
null
Depay duplázott, Blind két gólpasszt adott (Fotó: Getty Images)
Belgiumnak csak a szépítés jött össze, Hollandia 4–1-re győzött a Nemzetek Ligája 1. fordulójában, az A-liga 4. csoportjában. Memphis Depay duplázott, Daley Blind két gólpasszt osztott ki.

 

Kaotikusra sikerült az első tizenöt perc, mindkét csapat védelme álmoskásan kezdett és nem igazán pörgött fel. A belgáknak rossz hír volt még, hogy Romelu Lukakut sérülés miatt le kellett cserélni a 27. percben.

Itt is, ott is akadtak helyzetek, ám a hollandok aktívabbak voltak, többször veszélyeztettek – az első félidőben 11-szer lőttek kapura, Berghuis, Bergwijn és Blind is nagy helyzetet puskázott el –, ám a gól csak nem akart összejönni.

A szünet előtt aztán megtört a jég, Steven Bergwijn nagyszerűen fordult kapura, majd a tizenhatoson kívülről kilőtte a jobb alsó sarkot (VIDEÓ ITT!). A 24 éves támadó sorozatban a negyedik válogatottbeli fellépésén volt eredményes: a dánok ellen kétszer, míg a norvégok és a németek ellen egyszer-egyszer talált be.

Három perccel később úgy tűnt, kezezés miatt büntetőhöz jut az oranje, ám José María Sánchez Martínez játékvezetőt jobb belátásra bírta a videobíró.

A fordulást követően ott folytatta Louis van Gaal legénysége, ahol abbahagyta: Berghuis nagyszerű indítását követően Memphis Depay kibújt két védő mögül, s elképesztő higgadtsággal befejezte az akciót. (VIDEÓ ITT!)

Tévedett, aki azt hitte, hogy ennyivel megelégednek a hollandok: egy kipattanó után Blind nagyon okosan tálalt Denzel Dumfries elé, akinek nem volt nehéz dolga, az üres kapuba passzolt. (VIDEÓ ITT!)

Depay nem érte be egy góllal, a 66. percben duplázott, miután combbal megszelídítette a Blind által lefejelt labdát és a kapuba bombázott (VIDEÓ ITT!). Az FC Barcelona futballistája immár 41 gólnál jár a nemzeti csapatban, ezzel lehagyta Patrick Kluivertet (40), és csak Klaas Jan Huntelaar (42), valamint Robin van Persie (50) előzi meg a góllövők örökrangsorában.

A szépítés azért összejött a végén Belgiumnak (VIDEÓ ITT!), azonban Hollandia így is magabiztos, 4–1-es sikert könyvelhetett el.

NEMZETEK LIGÁJA, 1. FORDULÓ
A-LIGA

4. CSOPORT
Belgium–Hollandia 1–4 (Batshuayi 90+3., ill. Bergwijn 40., Depay 51., 66., Dumfries 62.)
1. CSOPORT
Franciaország–Dánia 1–2
(Benzema 51., ill. Cornelius 68., 88.)
Horvátország–Ausztria 0–3
(Arnautovic 41., Gregoritsch 54., Sabitzer 57.)

C-LIGA
3. CSOPORT

Kazahsztán–Azerbajdzsán 2–0 (Ajmbetov 50., 60.)
Fehéroroszország–Szlovákia0–1
(Suslov 61.)

D-LIGA
1. CSOPORT
Lettország–Andorra 3–0
(Uldrikis 9., 77. Ikaunieks 85.)
Liechtenstein–Moldova 0–2 (Nicolaescu 5. – 11-esből, Bolohan 90+4.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik