Nemzetisport.hu 2012.12.02 08:59 Frissítve: 2014.03.27 02:42

MLS: Remélem, élvezték, hogy itt játszottam - Beckham

Ahogy arról már beszámoltunk, akárcsak egy évvel ezelőtt, ismét a Los Angeles Galaxy nyerte meg az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokságot (MLS): David Beckham csapata tavalyi ellenfelét, a Houston Dynamót győzte le 3–1-re a szombati carsoni fináléban. A megnyert finálét követően Landon Donovan jövőjéről, David Beckham pályafutásának további szakaszáról, míg Robbie Keane Beckhamről beszélt.

 

A második Los Angeles-i gólt szerző Landon Donovan elmondta, ideges volt az egyébként magabiztosan értékesített büntetője előtt.

„Senkit nem szeretnék becsapni azzal, hogy azt mondom: nyugodt voltam a tizenegyes előtt. Nagyon ideges voltam, de minden csapattársam azt mondta egy-egy kimaradt helyzet után, hogy ne adjam fel, folytassam. Én pedig nagyra értékelem ezt – nyilatkozta az amerikai klasszis, aki a visszavonulását firtató kérdésekre is válaszolt. – Hosszú két év volt mindannyiunk számára. Nem volt egy szomorú történet, de meg kell hallgatnom a szívemet, amely most azt mondja, pihenjek egy darabig. Nagyon szép pillanat volt, amikor láttam, hogy a lelátón helyet foglaló húgom kisfia a karjaiban alszik. Ez ráébreszt arra, hogy most közel kell lennem a családomhoz, a foci pedig csak másodlagos."

A Los Angeles Galaxytől távozó David Beckham abban bízik, hogy a szurkolók élvezték, amíg a csapat játékosa volt.

„Remélem, az emberek élvezték, hogy itt játszottam, és figyelték a Galaxynél eltöltött időszakom. Mindig is abban bíztam, hogy az emberek szívesen nézik az én, illetve a csapatom játékát. Az emberek döntik el, hogy milyennek ítélik pályafutásom Los Angeles-i periódusát, de én azt gondolom, sikeres éveket töltöttem itt. Remélem népszerűbbé tettem a labdarúgást Amerikában. Ha ezt sikerült elérnem, az már nagyszerű dolog lenne. Nyilvánvalóan jobb két bajnoki címmel távozni, mint eggyel. Hat év alatt három döntőn vehettem részt, amelyek közül kettőt megnyertünk. A második bajnoki cím még elégedettebbé tesz. Azt hiszem, élvezni fogom a ma estét" – összegzett Beckham.

A Los Angeles Galaxy harmadik gólját szerző Robbie Keane dicsérő szavakkal illette a korábbi angol válogatott klasszist.

„Fantasztikusan játszott ebben a bajnokságban, nem igaz? – tette fel a költői kérdést Keane. – Letette a névjegyét az MLS-ben, és sok játékost – beleértve engem is – arra biztatott, hogy játszanak itt, mert a bajnokság színvonala jelentősen megemelkedett. Le a kalappal előtte."

 BECKHAM BÚCSÚJA
 

 

2021.01.22 22:24:24

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

TÉLI ÁTIGAZOLÁSOK Talán soha, talán a nyáron, és Mbappé lesz az ára, egyelőre „csak” Allit és Keant vehetik meg.

2021.01.23 11:18:45

Minden más foci BOROS MIKLÓS, BACSKAI JÁNOS

Tizenkét hiányzó, hóemberek, Himnusz: kevesen fogadtak volna a szentgyörgyiek győzelmére.

2021.01.22 20:34:41

Minden más foci N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Akarjuk, nem akarjuk, üdvösnek tartjuk vagy sem e fordulatot, a futballról való beszédnek kisebb része az, ami a pályán megesik, igen nagy hányadát e virtuális tér inspirálja, befolyásolja, alakítja ma már.

2021.01.22 13:11:29

Minden más foci H. D.

Ramón Miérez duplázott, az NK Osijek gond nélkül nyert a Lokomotiva Zagreb otthonában.

2021.01.21 19:25:14

Minden más foci CSILLAG PÉTER

Ha létezik szerelem ember és város között... – exkluzív képgaléria a Maradona-királyság éveiről.