CS. M.
2023.06.07 21:10 Frissítve: 2023.06.09 04:43

MLS: Messi bejelentette, az Inter Miamiban folytatja – hivatalos

Immár hivatalos: a PSG-től távozó hétszeres aranylabdás Lionel Messi nem tér vissza Barcelonába, helyette csatlakozik az egyesült államokbeli élvonalban (MLS) szereplő Inter Miamihoz.

Lionel Messi az Egyesült Államokba szerződik (Fotó: Getty Images)

 

Lionel Messi párizsi otthonában adott exkluzív interjút a katalán Mundo Deportivónak és a szintén katalán Sportnak. Ebből idézünk:

„Nem térek vissza a Barcelonához, az Inter Miamiban folytatom a pályafutásomat. Nagyon szerettem volna visszatérni, de azok után, amit két éve átéltem a távozásomkor, nem akartam újra ugyanabba a helyzetbe kerülni... Nem akartam, hogy a jövőm megint más kezében legyen” – kezdte.

„Azt hallottam, hogy a visszatérésemhez el kellene adnia több játékost is a Barcelonának, mások fizetését pedig csökkenteni kényszerülne. Ezt nem akartam átélni. Ezért azt a döntést hoztam, hogy Miamiban folytatom. Európában nem akartam a Barcán kívül máshol folytatni, így elhagyom a kontinenst, ezzel kikerülök a reflektorfényből. A döntésemkor természetesen figyelembe vettem a családom érdekeit is.”


 

 

Messi párizsi otthonában adott interjút a Mundo Deportivónak (Fotó: Mundo Deportivo)

 

TÁVOZÁS PÁRIZSBÓL

„Vegyes érzelmekkel távoztam a PSG-től. Az első év különösen nehéz volt, de a második már sokkal jobban sikerült, főleg az első hat hónap. Ekkor már jól éreztem magam a családommal a városban, a csapatban is jól ment, de a világbajnokság után valami megváltozott. Összességében nehéz két év van mögöttem...”

ÚGY TŰNT, VISSZATÉRHET A BARCELONÁHOZ

„Xavival rengeteget beszéltem az utóbbi időben egy esetleges visszatérésről, jóval többet, mint az elnökkel, Joan Laportával. Úgy tűnt, visszatérhetek, de nem így alakult. Úgy volt, a La Liga mindent elfogadott, ami ehhez kellett volna, de a klubnak túl sok áldozatot kellett volna hoznia értem.”

„Sok dologgal vádoltak már meg, amióta távoztam a Barcától, ezt nem akartam újra átélni. Ahogy az imént is elmondtam, nehéz volt számomra az elmúlt két év, a világbajnokság idejét leszámítva nem élveztük, s ennek több oka van.”

„Az igazság az, hogy még addig sem jutottunk el a Barcelonával, hogy a szerződésről beszéljünk. Küldtek nekem egy ajánlatot, de semmi hivatalos. Sosem beszéltünk fizetésről. Ettől függetlenül szeretnék továbbra is közel maradni Barcelonához. Remélem, egy nap majd segíthetem a klubot, amit annyira szeretek.”

NAGYON VÁRTÁK A BARCA-DRUKKEREK

„Melengette a szívemet, amikor a nevemet skandáló Barcelona-szurkolókról láttam videókat, vagy amikor ezt élőben éltem át... Furcsa volt számomra végignézni Sergio Busquets, Jordi Alba, Gerard Piqué és a többiek távozását, szerettem volna én is így búcsúzni a klubtól... Furcsa volt, hogy a Barca-szurkolók úgy skandálták néha a nevem, hogy már ott sem voltam.”

A TÖBBI AJÁNLAT

„Ha a pénzen múlt volna a döntésem, Szaúd-Arábiába mentem volna. Nagyon sok pénzt ajánlottak nekem, de nem ez volt a lényeg. Az igazság az, hogy kicsit sem ez alapján hoztam meg a döntésem. Több európai csapattól is kaptam ajánlatot, de ahogy már mondtam, csak a Barcához szerettem volna igazolni, ha itt maradok. Így, hogy az nem jött össze, kipróbálok valami újat Miamiban.”

Az Inter Miami többségi tulajdonosának posztja

 

2023.09.27 23:23:44

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Az angolok például az egyik világbajnokságon odáig mentek a tradicionális maori harci tánc, a haka »tompító célzatú megelőzésében«, hogy nyitott V-alakban sorakoztak fel – mintegy elnyelendő a fekete mezeseket –, vállalva a több ezer font sterlinges bírságot is, amelyet a félpálya átlépéséért rótt ki rájuk a nemzetközi szövetség.

2023.09.26 19:55:51

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Az Illés együttes először az 1968-as táncdalfesztiválon hallott dalával – Amikor én még kissrác voltam – megidézem az ifjúságomat, már ami a labdarúgás szeretetét illeti. Ezt azért írom le, mert noha Lionel Messit és Cristiano Ronaldót kiváló futballistának tartom, mindig feszengtem, amikor gyerekek tucatjait láttam a mezükbe bújva. Miért nem lehet honi játékoshoz kötődni? A válasz korszakoktól függően más és más volt.

2023.09.24 23:48:36

Minden más foci nemzetisport.hu

2023.09.24 16:02:14

Minden más foci nemzetisport.hu

Csak igen rossz leosztásban, magabiztosan nyert az élvonal éllovasa Sepsiszentgyörgyön.