Libertadores-kupa: Genova felajánlotta stadionját a visszavágóra

Vágólapra másolva!
2018.11.26. 18:18
null
A Libertadores-kupa döntőjének első felvonásán 2–2-re végeztek a felek (Fotó: AFP)
Genova városa felajánlotta, hogy rendezzék meg stadionjában a Libertadores-kupa döntőjének visszavágóját, amelyen az argentin River Plate a nagy rivális Boca Juniorst fogadná.

 

Mint ismert, a két csapat a Boca Juniors otthonában 2–2-re végzett a finálé első felvonásán – ezt a heves esőzések miatt kellett elsőre elhalasztani – , a másodikat viszont kétszer is el kellett napolni a rendbontások és azok következményei miatt.

Az új időpontról egyelőre nincs hír, de a helyszínre jött egy javaslat. A genovai városi tanács hétfőn kapcsolatba lépett a csapatokkal és a dél-amerikai szövetséggel (CONMEBOL), hogy hivatalosan is felajánlja az olaszországi Luigi Ferraris Stadiont a visszavágóra.

Az ötlet nem légből kapott, hiszen mindkét argentin klubnak vannak genovai gyökerei – a Boca Juniorsnak konkrétan az egyik beceneve is az, hogy genovaiak.

„Büszkén látnánk vendégül önöket, bizonyos szempontból az első otthonukban” – áll Stefano Anzalone közleményében, amelyben arra utal, hogy mindkét klub alapítói között számos genovai felmenőkkel bíró személy található meg.

„Lehetőséget teremtene arra, hogy megújítsuk a mély barátságot, amely történelmileg összeköt minket” – tette hozzá.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik