Idegenben rúgott négyet a Topolya, egy pontra van a BL-selejtezőtől

Vágólapra másolva!
2023.05.21. 20:49
null
A hétközi kupavereség után a bajnokságban javított a Topolya (Fotó: Facebook/TSC)
A szerb labdarúgó Szuperliga 36. fordulójában a Bajnokok Ligája-selejtezőt érő második helyen álló Topolyai SC a tabellán hatodik Novi Pazar otthonába látogatott. A gól nélküli első félidő után a másodikban hengerelt a TSC és riválisa botlásának köszönhetően csak egy pontot kell majd szereznie az utolsó játéknapon.

SZERB SZUPERLIGA
RÁJÁTSZÁS, 36. FORDULÓ

NOVI PAZAR–TOPOLYAI SC 1–4 (0–0)
Novi Pazar, Caizcoin Aréna,V:Sz. Jovanovics.
Novi Pazar: Szlavkovics – Jovics, Kurdic, Rubezsics, Bogdanovszki – Kikovics (Radovac, 68.), Momcsilovics – Gavrics, Djuricskovics (Mijics, 61.), Nikcsevics – Sztanojlovics (Ergelas, 61.). Vezetőedző: Davor Berber.
TSC: V. Ilics – Antonics, Calusic (Krsztics, 70.), Sztojics – Petrovics, Djakovac (Krpics, 80.), Kuveljics (Miloszavjevics, 70.), Sztojkovics – Jovanovics (Mircsevszki, 80.), L. Ilics – Ratkov (Vukics, 70.). Vezetőedző: Zsarko Lazetics.
Gólszerző: Nikcsevics (90.), ill. Petrovics (50.), Ratkov (56., 67.), Vukics (78.)

ÖSSZEFOGLALÓ

A második félidőben nyújtott eredményes játékának köszönhetően a Topolyai SC 4–1-re nyert a Novi Pazar ellen a szerb Szuperliga utolsó előtti fordulójában, ami azt jelenti, hogy amennyiben a topolyai együttes a jövő héten a TSC Arénában legalább egy pontot szerez az újvidéki Vojvodina ellen, a Bajnokok Ligája-selejtezőt érő második helyen végez a tizenhat csapatos bajnokságban.

Nagy harc, hatalmas vendégmezőnyfölény jellemezte az első félidőt, amelynek nagy részében a hazaiak a védekezéssel voltak elfoglalva, s ellentámadásokkal próbálkoztak, amelyek azonban nem sok veszélyt jelentettek a topolyaiak kapujára, mivel Veljko Ilics hibátlanul végezte azt a kevés feladatát, ami az első negyvenöt percben adódott. A TSC részéről Kuveljics lövése és Sztojics fejese jelentett némi veszélyt, de a labda mindkét esetben elkerülte a kaput, így hiába a jelentős mezőnyfölény, a vendégeknek az első játékrészben nem sikerült feltörniük a hazaiak masszív és minden területet lezáró védelmét.

A második játékrész mindjárt egy TSC-kapufával kezdődött, ugyanis a menteni igyekvő Rubezsics a felső lécre fejelte a labdát, ám azonnal jött a hazaiak válasza Djuricskovicstól, aki 14 méterről lőtte kapura Sztanojlovics lekészítését, de Veljko Ilics résen volt és szögletre mentett. A TSC az 53. és az 56. perc között eldöntötte a három pont sorsát: előbb Nemanja Petrovics lőtte 13 méterről a jobb kapufa segítségével a labdát a hazai kapuba, majd három perccel később Arandjel Sztojkovics önzetlenül tálalt Petar Ratkov elé, aki tíz méterről a védőjét megelőzve a kapu közepébe gurította a labdát. A kétgólos előny tudatában a TSC engedte kitámadni a hazaiakat, s a fellazult védelem újabb hibát követett el, amit Petar Ratkov a 67. percben újabb góllal büntetett. A kétszeres gólszerző helyére érkező Sztefan Vukics a 78. percben egy szöglet utáni fejes góllal megszerezte a Topolya negyedik gólját. A 4–1-es végeredményt Bojica Nikcsevics állította be a 90. percben, amikor is értékesítette a jogosan megítélt tizenegyest.

Mivel a Csukaricski nem tudta legyőzni a Vozsdovacot (1–1), az utolsó forduló előtt a TSC-nek 74 pontja van, a belgrádi csapatnak pedig 72, vagyis ha a TSC egy pontot szerez az újvidéki Vojvodina elleni utolsó fordulóban, akkor megszerzi a Bajnokok Ligája-selejtezőt érő második helyet.

PERCRŐL PERCRE

Közben a Vozsdovac–Csukaricski találkozó 1–1-es döntetlennel ért véget!

90+1. perc: VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

90. perc: Nikcsevics állt a labda mögé, és becsapta Ilicset, aki jobbra vetődött, 1–4.

89. perc: 11-es a hazaiaknak, Arandjel Sztojkovics a labda helyett Ergelas lábát találta el.

83. perc: Rubezsics szabálytalankodik 30 méterre a kapujától, sárga lapot kap érte.

80. perc: Szasa Jovanovics le, Martin Mircsevszki be, Ifet Djakovac le, Miljan Krpics be a vendégeknél.

78. perc: GÓÓÓL, Vukics találatával már 4–0. A bal oldali szögletet Luka Ilics adta be, a védők pedig állva figyelték ahogy a csereként beállt Sztefan Vukics öt méterről a kapuba fejelte a labdát.

77. perc: Sztojkovics tette át a labdát a bal lábára, de 16 méterről leadott lövését Kurdics blokkolta.

70. perc: Hármas csere a TSC-ben: Petar Ratkov le, Sztefan Vukics be, Nikola Kuveljics le, Ivan Miloszavljevics be, Josip Calusic le, Vukasin Krsztics be.

68. perc: Újabb csere a hazaiaknál, Kikovics le, Radovac be.

67. perc: GÓÓÓÓL, Már 3–0, Ratkov duplázik. Szasa Jovanovics szerzett meg egy labdát, azonnal Ratkov elé passzolt, aki egy csel után a 15 méterről a kapu jobb oldalába bombázott

61. perc: Kettős csere a Novi Pazarban: Sztanojlovics le, Ergelas be, Djuricskovics le, Mijics be.

56. perc: GÓÓL! Kitámadott Novi Pazar, Petar Ratkov 0–2! Kuveljics ugratta ki a jobb oldalon Sztojkovicsot, aki nem lőtt kapura, hanem középre gurított, ahol az érkező Ratkov megelőzve a védőt a kapuba gurította a labdát

54. perc: A VAR-szoba ellenőrzi, hogy Jovanovics lesen volt-e. Szabályos a gól, marad a 0–1.

53. perc: GÓÓÓÓL! Petrovics 0–1, vezet a TSC! Szasa Jovanovics adott be jobbról, Petrovics levette a labdát, s 12 méterről lőtt a kapu jobb oldalába.

48. perc: Helyzet a másik oldalon is, Djuricskovics lő 14 méterről, Ilics szögletre ment.

47. perc: Petrovics adott be balról, Rubezsics fejjel igyekezett menteni és a felső lécre fejelte a labdát, megúszta a Novi Pazar.

46. perc: ELKEZDŐDÖTT A MÁSODIK JÁTÉKRÉSZ!

45+3. perc: VÉGE AZ ELSŐ FÉLIDŐNEK!

45. perc: Három perc a ráadás.

45. perc: Egy kis kakaskodás a Novi Pazar tizenhatosa környékén, Kikovics és Petrovics kapott egy-egy sárga lapot.

44. perc: Jovanovics lőtte be erőseb jobbról a labdát középre, Ratkov egy ütemet késett.

41. perc: Calusic állítja meg a hazaiak ellentámadását a félpályánál, Momcsilovics bokáját találta el, ő kapja a mérkőzés első sárga lapját,

37. perc: Nikcsevics csente el a labdát Calusictól, de a TSC szerencséjére Veljko Ilics figyelt, és megakadályozta, hogy a hazai játékos százszázalékos gólhelyzetbe kerüljön-

35. perc: Ratkov csapta be a védőjét egy szép csellel a tizenhatosban, de a lövését Jovics blokkolta.

32. perc: Sztojics ível a hazai védelem mögé, Petrovics nem tudta eldönteni, hogy beadja vagy kapura lője, és végül a Novi Pazar védelme szögletre mentett.

31. perc: Szöglethez jutottak a hazaiak, Kikovics elé került a labda, de Petrovicsnak sikerült felszabadítania.

29. perc: Sztanojlovics került lövőhelyzetbe a TSC tizenhatosán belül, de csapattársam Djuricskovics blokkolja a lövését, és végül mindketten a földre huppannak.

26. perc: Egy ígéretes vendégtámadás Sztojkovics gyenge beadása után a hazai kapus kezében hal el.

Továbbra is letámad a TSC, de sok hiba csúszik a támadásokba, így nem a vendégeknek nem sikerül gólhelyzetet kialakítaniuk a hazai kapu előtt.

Szintén 21 órakor kezdődött a VozsdovacCsukaricski találkozó, amelyen a vendégek, akik a TSC-hez hasonlóan a második helyért küzdenek, már meg is szerezték a vezetést a 12. percben.

15. perc: Kurdic lép oda ütemet tévesztve Sztojkovicsnak, ápolni kell a TSC játékosát.

Óriási mezőnyfölényben játszik a TSC, a hazaiaknál csak másodpercekre van a labda.

8. perc: Kuveljics lőtt megint 23 méterről, szögletre mentettek a védők. Sztojicsnak sikerült fejelnie, de a védők szorításában nem tudta irányítani a labdát.

6. perc: Egy vaktában előrelőtt labdára Kikovics csapott le, de Ilics kapusnak sikerült felszednie előle a labdát.

4. perc: Egy labdaszerzés után Kuveljics elé került a labda, aki 17 méterről nem sokkal a jobb kapufa mellé lőtt.

1. perc: ELINDULT A MÉRKŐZÉS!

Kék-fehérben a hazaiak, fekete-zöldben a TSC.

ÜDVÖZÖLJÜK OLVASÓINKAT A NOVI PAZAR–TOPOLYAI SC LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS ÉLŐ, SZÖVEGES TUDÓSÍTÁSÁBAN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik