FIFA: a szponzorok lemondásra szólították fel Blattert

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.10.03. 07:51
null
Négy fontos szponzor kihátrált Sepp Blatter mögül (Fotó: AFP)
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) négy szponzora lemondásra szólította fel Sepp Blattert, a szervezet elnökét.

 

 

A FIFA négy szponzora, a McDonald’s, a Coca-Cola, a Visa és a Budweiser is távozásra szólította fel Sepp Blattert, miután a sportvezető ellen hivatalos vizsgálatot indítottak a svájci hatóságok.

„Úgy gondoljuk, hogy a sportág érdekében Sepp Blatternek azonnali hatállyal le kell mondania a FIFA elnöki posztjáról, hogy a reformok a szükséges hitelességgel folytatódhassanak” – áll a McDonald's által kiadott közleményben.

A Coca-Cola vezetői egyetértenek a „hamburgeres” világcéggel, szerintük a FIFA megítélése forog kockán: „Minden egyes nap egyre homályosabb lesz a FIFA-ról kialakult kép. A FIFA-nak azonnali, átfogó reformokra van szüksége, amelyeket csak tényleges függetlenséggel lehet megvalósítani.”

A Visának a 2022-es világbajnokságig szól a FIFA-val kötött szerződése, és szintén Blatter nélkül képzeli el a jövőt.

„Megítélésünk szerint jelentős reformokat nem lehet véghezvinni a FIFA jelenlegi vezérkarával – szól a Visa közleménye. – A múlt heti események után pedig világossá vált, hogy a FIFA-nak és a sportágnak az tenne a legjobbat, ha Blatter azonnal lemondana.”

Az Anheuser-Busch InBev nevű nemzetközi sörvállalat egyik zászlóshajója a Budweiser, amelynek logója az 1986-os világbajnokság óta látható a stadionokban.

„Blatter úr akkor járna el helyesen, ha lemondana, úgy véljük ugyanis, hogy a jelenléte akadályozza a reformok megvalósulását” – szól a sörös cégóriás közleménye.

Maga Blatter már a múlt héten, a nyomozás megindulása után is azt nyilatkozta, hogy a februári elnökválasztásig esze ágában sincs lemondani, és most sem hátrált meg.

„A Coca-Cola a FIFA értékes támogatója, azonban Blatter úr tisztelettel elutasítja a vállalat álláspontját, és egyáltalán nem gondolja azt, hogy a lemondásával jól járna a sportág” – üzente a svájci elnök az ügyvédjei útján.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik