Felkészülés: Benzema betalált – kétgólos Real-siker a Juventus ellen

M. D., V. Á.M. D., V. Á.
Vágólapra másolva!
2022.07.31. 07:58
null
Benzema gólját ünneplik a madridiak (Fotó: AFP)
A Real Madrid labdarúgócsapata az olasz Juventus, az FC Barcelona az egyesült államokbeli New York Red Bulls ellen győzött 2–0-ra felkészülési mérkőzésen.


REAL MADRID
–JUVENTUS

A madridiak a Federico Valverde, Karim Benzema, Vinícius Júnior támadótrióval rohamoztak a Juventus ellen. A 19. percben pedig már vezetett is a királyi gárda, Benzema büntetőből volt eredményes (1–0). A GÓL ITT!


A szünetben a Realnál beállt Antonio Rüdiger, majd a 63. percben sort cserélt Carlo Ancelotti vezetőedző. Marco Asensio – akiről olyan hírek is érkeztek, hogy távozhat a nyáron – néhány perccel később megszerezte a második Real-gólt. Eden Hazard-nak elévülhetetlen érdemei voltak a találatban (2–0). A GÓL ITT!

 


A Real Madrid úgy nyert 2–0-ra, hogy a Juve egyik legjobbja Mattia Perin kapus volt, míg Thibaut Courtois nyugodt estét mondhat magáénak.


A spanyol együttesnek nincs több felkészülési mérkőzése, legközelebb augusztus 10-én, a német Eintracht Frankfurt ellen lép pályára az Európai Szuperkupa döntőjében. A Juventus újabb madridi csapattal csap össze, az Atléticóval játszik augusztus 7-én.

NEW YORK RED BULLS–FC BARCELONA

Az FC Barcelona a tengerentúli profiliga (MLS) Keleti főcsoportjának élmezőnyéhez tartozó New York Red Bulls ellen játszotta kéthetes amerikai túrájának utolsó előkészületi mérkőzését. A katalánok kezdőcsapatába bekerült Frenkie de Jong, aki ezúttal az eredeti posztján, a középpályán futballozhatott, míg elöl az Ousmane Dembélé, Robert Lewandowski, Raphinha támadótrió kezdett.

A lengyel középcsatárnak az első félidőben több nagy helyzete is adódott, hogy megszerezze első gólját a Barcában, de mindegyik lehetőségét elpackázta. Raphinha és Dembélé ezen a meccsen is nagyon élt, kettejük összjátéka végén a francia szélső találatával kerültek előnybe a katalánok a játékrész hajrájában. 0–1


Ousmane Dembélé nagy erővel lőtt a Red Bulls kapujába (Fotó: AFP)
Ousmane Dembélé nagy erővel lőtt a Red Bulls kapujába (Fotó: AFP)

A szünet után Xavi együttese még annál is több helyzetet dolgozott ki, mint az első félidőben, ám a befejezésekbe szinte minden esetben hiba csúszott. Az utolsó tíz percre a 19 éves Daniel Edelman (jogos) kiállításának következtében emberelőnybe került a Barca, amely holland támadója, a Lewandowski helyére beálló Memphis Depay révén a hajrában csak megszerezte a második találatát – igaz, ehhez kellett a hazaiak kapusának és védőjének ügyetlenkedése is. 0–2


A mérkőzés nem szokványos módon ért véget: a 92. percben több néző is berohant a pályára, hogy közel kerülhessen a Barca játékosaihoz, mire Ernie Constantine játékvezető úgy látta jónak, ha inkább lefújja a találkozót.

A gránátvörös-kékek legközelebb jövő vasárnap (augusztus 7-én) lépnek pályára, akkor már hazai környezetben, a Spotify Camp Nouban, ahol Dani Alves új csapatát, a mexikói Pumast fogadják a Joan Gamper-kupa keretein belül. Egy héttel később pedig a Rayo Vallecano elleni hazai meccsel megkezdi a spanyol bajnokságot a Barca.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK

Real Madrid (spanyol)–Juventus (olasz) 2–0 (1–0)
Pasadena (Los Angeles), Rose Bowl
Real Madrid: Courtois – Carvajal (Nacho, 63.), Éder Militao (Rüdiger, a szünetben), Alaba (J. Vallejo, 64.), F. Mendy (Lucas Vázquez, 64.) – Modric (Tchouaméni, 64.), Casemiro (Camavinga, 64.), Kroos (Dani Ceballos, 64.) – Valverde (Asensio 64.), Benzema (Rodrygo, 64.), Vinícius Jr. (E. Hazard, 63.).
Juventus: Perin (Pinsoglio, 70.) – Danilo (Da Graca, 76.), Bonucci (F. Gatti, 64.), Bremer (Rugani 70.), Alex Sandro (Luca Pellegrini, 70.) – Zakaria, M. Locatelli (Cudrig, 70.), Fagioli (Rovella, 64.) – Di María (Cuadrado, a szünetben), Vlahovics (M. Aké, 64.; Soulé, 70.), Kean (Barbieri, 76.)
Gólszerző: Benzema (19. – 11-esből), Asensio (69.)

New York Red Bulls (amerikai)–FC Barcelona (spanyol) 0–2 (0–1)
Harrison (New Jersey),
Red Bull Aréna
Barcelona: Ter Stegen (Inaki Pena, 73.) – R. Araújo (Sergi Roberto, a szünetben), Christensen (Piqué, a szünetben), Eric García (Nico González, 61.), Jordi Alba (Balde, 61.) – F. de Jong (Kessié, a szünetben), Busquets (Pjanic, 61.), Gavi (Pedri, a szünetben; Pablo Torre, 78.) – O. Dembélé (Ansu Fati, a szünetben), Lewandowski (Depay, 73.), Raphinha (Aubameyang, 61.)
Gólszerző: O. Dembélé (40.), Depay (87.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik