Eurofoci: együtt lett gólkirály a két korábbi NB I-es csatár

Vágólapra másolva!
2016.05.16. 07:53
null
André Alves az NB I után Cipruson is gólkirály lett
A labdarúgó NB I korábbi gólkirálya, André Alves Cipruson is a legjobb gólszerző lett az aktuálisan véget érő bajnokságban, méghozzá az elmúlt évben még Pécsen futballozó bolgár Dimitar Makrievvel együtt.

A két játékos az egykor az argentin válogatott mezét is magára öltő Fernando Cavenaghival holtversenyben – aki olyan csapatoknál fordult meg korábban, mint a River Plate, a Girondins Bordeaux vagy a Villarreal – lett a ciprusi liga legjobb góllövője, 19-19 találattal zárták az évadot.

Makriev magára talált a szigetországban
Makriev magára talált a szigetországban

A gólkirályi címre sokáig a 18 meccsen 19 gólt szerző Cavenaghi tűnt az egyedüli esélyesnek, ám ő március végén térdsérülést szenvedett, nyolc hónapra kidőlt – a bajnok címet nyerő APOEL-től el is váltak útjai –, ez lehetőséget adott a többieknek a felzárkózásra, Alves és Makriev pedig élt az eséllyel.

Érdekesség, hogy az utolsó fordulóban a két korábbi NB I-es játékos csapata, a Nea Szalamisz és az AEK Larnaca egymás ellen játszott, és az egyaránt 32 éves bolgár, illetve brazil játékos is betalált, utóbbi tizenegyesből. Makriev együttese, a Szalamisz 3–2-re nyert, de a meccsnek nem volt különösebb tétje, a vendéglátók a 6., Alvesék a 2. helyen végeztek volna az eredménytől függetlenül is.

Alvesnek egyébként volt esélye a 20. gól megszerzésére is, ám a meccs hajrájában lövés helyett passzt választott, abból alakult ki a 3–2-es végeredmény. „Külön ki kell emelnem Alvest, hiszen az első helyért küzdött a góllövőlistán, mégis amikor tiszta lövőhelyzetbe került, a jobb helyzetben lévő fiatal társának passzolt. Ez egy játékos nagyságát és jellemét is mutatja” – nyilatkozta a lefújás után Demetrisz Demetriu, a larnacaiak ideiglenes edzője.

A NEA–AEK MECCS ÖSSZEFOGLALÓJA (Makriev gólja 1.50-től, Alvesé 4.20-tól)

embed_kod=
|
nso_uj_cikk_embed
Embed kód:
mceBlockPasteEnd
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik