Eredivisie: Kádár kiállítása után kikapott a Roda

Vágólapra másolva!
2012.09.30. 16:42
A holland labdarúgó-bajnokság (Eredivisie) 7. fordulójának vasárnapi játéknapján a magyarjaival felálló Roda 3–2-es vereséget szenvedett a Groningen otthonában, az AZ Alkmaar gólokban gazdag meccsen nem bírt a Waalwijkkel.

A 18. percben Michael de Leeuw góljával a Groningen került előnybe a Kádár Tamást és Németh Krisztiánt is kezdőként bevető Roda ellen, amely a gól után rögvest emberhátrányba is került, ugyanis a 19. percben a magyar védő szabálytalanul állította meg a hazaiak gólhelyzetben kilépő támadóját, amelynek egyenes következménye volt a piros lap felmutatása.

Az első félidő végén Mark-Jan Fledderus találatával egyenlített a Roda, ám De Leeuw 53. percben szerzett góljával ismét előnybe került a Groningen – ezt követően Németh Krisztiánt az 55. percben lecserélte edzője.

A 78. percben a csereként beállt Amin Affane újfent egyenlített, így a Roda ismét közel került a pontszerzéshez. Amikor már mindenki elkönyvelte a 2–2-es döntetlent, a 92. percben érkezett De Leeuw, és harmadik góljával eldöntötte a három pont sorsát.

A bajnokságban eddig nem remeklő AZ Alkmaar hazai közönség előtt, fordulatos mérkőzésen játszott 3–3-as döntetlent az RKC Waalwijkkel. Az eddig nyeretlen csapatok meccsén a Zwolle minimális különbséggel győzött a Willem II otthonában.

HOLLAND EREDIVISE
7. FORDULÓ
AZ Alkmaar–RKC Waalwijk 3–3
Groningen–Roda 3–2
Willem II–Zwolle 0–1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik