Copa América: 2016 után ismét az USA-ban rendezik a tornát – hivatalos

Vágólapra másolva!
2023.01.27. 18:24
null
Argentína emelhette magasba a trófeát a legutóbbi Copa Américán (Fotó: AFP)
A Dél-amerikai Labdarúgó-szövetség (CONMEBOL) megállapodást kötött az észak- és közép-amerikai, valamint karibi zóna sportági konföderációjával (CONCACAF), ennek értelmében az Egyesült Államokban rendezik meg a 2024-es Copa Américát.


A CONCACAF a hivatalos honlapján számolt be a szövetségek megállapodásáról, amely a férfi és a női labdarúgást egyaránt érinti.

A 2024-es Copa Américán tizenhat csapat vehet részt, a dél-amerikai régióból tíz, míg az észak- és közép-amerikaiból hat nemzet lesz ott a főtáblán. Már az is eldőlt, hogy a CONCACAF-csapatok a 2023–2024-es Nemzetek Ligája-tornán keresztül vívhatják ki a Copa Américán való szereplést, amelyet az Egyesült Államokban rendeznek meg.

Egy final four jellegű tornát is bejelentettek – a CONMEBOL és a CONCACAF legjobb klubjai mérkőzhetnek majd meg egymással.

Ami a női labdarúgást illeti, a 2024-es Gold Cupra a négy legjobb dél-amerikai együttes meghívást kap. A tizenkét csapatból álló torna házigazdája szintén az Egyesült Államok lesz.


Legutóbb 2016-ban láthattunk Copát az Államokban, akkor az USA a legjobb négy között búcsúzott Argentína ellen. Sokan jól emlékezhetnek, hogy a döntőben Chile tizenegyesekkel felülmúlta Lionel Messiéket, az argentin zseni ezt követően ideiglenesen visszavonult a válogatottból.

A 2021-es Copa América döntőjében Ángel Di María pimasz gólja elég volt ahhoz, hogy Argentína legyőzze a házigazda Brazíliát.

Igencsak komolyan gondolják a tengerentúlon a labdarúgás népszerűsítését, hiszen a 2026-os világbajnokság központja is az Egyesült Államok lesz – mellette Mexikóban és Kanadában is rendeznek majd mérkőzéseket.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik