Camp Nou, Groupama Aréna, Boca–River – az amerikai hölgy fél év alatt „mindent” látott

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2019.10.31. 14:17
null
Jessica Malone fél év alatt több városba jutott el, mint más egész életében (Montázs: SPORTbible)
Sokunk fejében végigfuthatott már, hogy ha milliomosok lennénk, nyakunkba vennénk a világot, és elutaznánk minden olyan helyre, ami a bakancslistánkon szerepel. Nos, egy amerikai nő a tettek mezejére lépett: az elmúlt fél évben három kontinens 13 országának 44 stadionjában 60 sporteseményt, többnyire futballmérkőzéseket tekintett meg. Utazását az Instagramon dokumentálta, és a közösségi oldalra feltöltött fényképeiből kiderül, hogy a Wembley, az Old Trafford, a Camp Nou és az Anfield mellett ellátogatott többek között a Groupama Arénába és az Új Hidegkuti Nándor Stadionba is.

 

Főhősünk, Jessica Malone – aki a kutyáját Zinédine Zidane-ról nevezte el… – áprilisban kéthetes felmondási idővel otthagyta a munkahelyét, mert úgy tervezte, hogy elutazik a női labdarúgó-világbajnokságra Franciaországba. De ami ezek után következett, előzetesen nem szerepelt a számításai között!

Ifjúsági hostelekben megszállva eljutott Angliába, Spanyolországba, Franciaországba és Magyarországra, valamint Közép- és Dél-Amerikába is. Ez idő alatt többek között olyan stadionokban járt, mint a Wembley, az Old Trafford, az Anfield, a San Siro, a Camp Nou, a Johan Cruyff Arena, a Stadio Olimpico, a Maracana, illetve hazánkban a Groupama Aréna és az Új Hidegkuti Nándor Stadion.

„Váratlanul jött ez az egész – idézi Malone-t a BBC. Hat hónapig tulajdonképpen terepen éltem, minden holmimat raktárban tartottam. Amikor kiléptem a munkahelyemről, nem volt állandó lakhelyem, és még az útitervemet sem állítottam össze rendesen. De tudtam, hogy indulnom kell, a többit pedig majd később megtervezem.”

Az amerikai hölgy Magyarországon május közepén az Olympique Lyon–FC Barcelona (4–1) női Bajnokok Ligája-döntőt és az MTK Budapest–Budapest Honvéd NB I-es mérkőzést (1–4) tekintette meg.

@olfeminin beat @fcbfemeni to win their 4th straight #uwclfinal. The talent on display was unreal. This #womensworldcup is going to be incredible. Please play, @ahegerberg! #uwcl #womensfootball #womenssoccer #soccersabbatical

27 Likes, 2 Comments - Jessica Malone (@soccersabbatical) on Instagram: "@olfeminin beat @fcbfemeni to win their 4th straight #uwclfinal. The talent on display was unreal...."

 

@mtkbudapest vs @bphonvedfcofficial on the last day of the club season in #hungary. #soccersabbatical #budapest #labdarúgás #groundhopping

27 Likes, 0 Comments - Jessica Malone (@soccersabbatical) on Instagram: "@mtkbudapest vs @bphonvedfcofficial on the last day of the club season in #hungary..."



„Az első számú célom az volt, hogy lássam Lionel Messit élőben játszani – folytatta Malone, aki nem csalódott az argentin klasszisban. – Hihetetlen volt. Minden rajta ment keresztül. Jó néhány meccset láttam, de Messit nézni varázslatos volt.”

Az amerikai futballszurkoló egyébként a legjobb Barca-meccseket választotta a legutóbbi idény végén, ugyanis előbb a Levante elleni bajnokavatót (1–0), majd a Liverpool elleni BL-elődöntőt (3–0) tekintette meg a Camp Nouban – Messi előbbi meccsen csereként beállva győztes gólt szerzett, utóbbin duplázott.

#fcbarcelona #levanteud #barçalevante #campnou #catalonia #soccersabbatical #groundhopping

41 Likes, 3 Comments - Jessica Malone (@soccersabbatical) on Instagram: "#fcbarcelona #levanteud #barçalevante #campnou #catalonia #soccersabbatical #groundhopping"



Back at the #campnou for @fcbarcelona vs @liverpoolfc in the @championsleague semi-finals! #fcblfc #welivefootball #soccersabbatical

50 Likes, 6 Comments - Jessica Malone (@soccersabbatical) on Instagram: "Back at the #campnou for @fcbarcelona vs @liverpoolfc in the @championsleague semi-finals! #fcblfc..."



Malone elárulta: a biztonságát szem előtt tartva sosem viselt feltűnő öltözetet a mérkőzéseken, és alkoholt sem igazán fogyasztott. Világjárása során a pontot az i-re az októberi Boca Juniors–River Plate Libertadores-kupa-elődöntő megtekintésével tette fel a legendás La Bombonerában.

„Sosem gondoltam volna, hogy erre a mérkőzésre eljutok. Őrületes, hogy a dátumok és az ütemterv mind szinkronban voltak” – mesélte Malone.



És hogy mi jön ezután?

„Októberben újra elkezdtem munkát keresni, ideje visszamenni dolgozni.”

IDE KATTINTVA TOVÁBBI KÉPEKET, VIDEÓKAT TALÁL MALONE UTAZÁSÁRÓL!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik