Belgium: Leekens szerint Kompany sokban hasonlít rá

Vágólapra másolva!
2019.10.24. 18:51
null
Leekens már kilenc éve tudja, mennyire hasonlít rá Kompany... (Fotó: Standaard.be)
Georges Leekens, a korábbi magyar szövetségi kapitány a Sport/Voetbalmagazine című belga lapnak érdekes részletet árult el az edzői pályafutása elején álló Vincent Kompanyval kapcsolatban. Mégpedig abból az időszakból, amikor ő – Leekens – volt a belga szövetségi kapitány, a jelenleg pedig az Anderlechtnél játékos-edzői feladatokat ellátó Kompany 24 évesen pályafutása legnagyobb sikerei előtt állt.

 

A 70 éves Leekens elmondta a lapnak, hogy 2010 májusában történő belga szövetségi kapitányi kinevezése után nem sokkal volt egy beszélgetése Kompanyval arról, milyen lehet edzőnek lenni. A lap szerint Leekensnek akkor még nem tűnt fel, hogy a 24 éves védő milyen bölcsen vélekedik az edzői szakmáról.

„Ha most ránézünk, és látjuk, hogyan kezdett az Anderlechtnél edzőként, gondolhatjuk, hogy nincs könnyű dolga. Teljesen más világból jön, valóságos félisten volt a Manchester Citynél, és onnan most a brüsszeli frontvonalba került az Anderlechttel, hogy a korábbi évek sikereit hozza vissza a klubhoz. Ez tipikusan Vincentre valló mentalitás” – idézte Leekenst a Sport/Voetbalmagazine.

„Nagy rajongója vagyok, de azt is látni kell, hogy ő még kezdő edző. Kicsit fékeznie kell az ambícióját, és realistábbnak kell lennie, de ez a fiatal trénerek esetében nem könnyű. Ebben a tekintetben sokban hasonlít rám, edzői pályám elején én is ilyen voltam. Három évet töltöttem első állomáshelyemen, a Cercle Bruges-nél, és azt hittem, máris kész edző vagyok. Aztán az Anderlechthez kerültem, és minden megváltozott. Naiv és idealista voltam, türelmetlen. A türelem pedig az edzői pálya elején nagyon fontos, és ez nekem sohasem volt az erősségem” – magyarázta Leekens.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik