Afrika-kupa: ketten is dupláztak, megvan a torna első gólzápora

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2022.01.13. 21:57
null
Karl Toko Ekambi és Vincent Aboubakar is duplázott, Kamerun hengerelt (Fotó: Getty Images)
A házigazda Kamerun 4–1-re legyőzte csütörtökön Etiópiát az Afrikai Nemzetek Kupája A-csoportjának 2. fordulójában. Vincent Aboubakar és Karl Toko Ekambi is duplázott.

Az Afrika Nemzetek Kupája csoportkörének első fordulójában 12 meccsen összesen 12 gól esett, ebből három a nyitó mérkőzésen. Eddig tehát semmiképp sem nevezhető gólzáporosnak a torna, de az első körben is két gólt jegyző házigazda ismét kitett magáért.

Igaz, a csütörtöki játéknapon nem Kamerun kezdte meg a gólgyártást, hanem Etiópia: a középre tett labdára tökéletes ütemben érkező Dawa Hotessa már a 4. percben előnyhöz juttatta hazáját. Mindössze négy perc telt el, amikor a francia Lyon légiósa, Karl Toko Ekambi fejjel kiegyenlített.

Kamerun egyenlítő gólja

A második félidő elején az első körben duplázó Vincent Aboubakar rövid időn belül (53., 55. perc) fejjel és lábbal is betalált, megnyugtató előnyhöz segítve Kamerunt. A házigazda Toko Ekambi révén később még növelte előnyét, és 4–1-re győzött.

Aboubakar egyébként egymás után a harmadik Afrika-kupa-meccsén volt eredményes, amit kameruniként Samuel Eto'o vitt véghez legutóbb, még 2008-ban.

Az A-csoport másik mérkőzése kiegyenlített küzdelmet hozott a Zöld-foki-szigetek és Burkina Faso között. Előbbinél ott volt a kezdőben a Mol Fehérvár FC védője, Stopira, míg utóbbi éppenséggel a vezetést szerezte meg a 39. percben: a Horvátországban légióskodó Hassane Bandévolt eredményes. Ezt követően nem esett több gól, Burkina Faso 1–0-ra nyert, s immár mindkét csapatnak 3 pontja van.

AFRIKAI NEMZETEK KUPÁJA, KAMERUN
2. FORDULÓ
A-CSOPORT
Kamerun–Etiópia 4–1
(Toko Ekambi 8., 67., Aboubakar 53., 55., ill. Hotessa 4.)
Zöld-foki-szigetek–Burkina Faso 0–1 (Bandé 39.)

AZ A-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Kamerun 2
2


6–2
+4 6
2. Burkina Faso
2
1

1 2–2
0
3
3. Zöld-foki-szigetek 2
1

1
1–1 0
3
4. Etiópia 2


2
1– –4
0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik