P. L.
2022.10.15 13:59 Frissítve: 2022.10.15 14:12

1. HNL: sorozatban ötödször nyerhet az NK Osijek

A horvát élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 13. fordulójának szombati játéknapján az NK Osijek az Istra 1961-et fogadja. Az osztrák Rene Poms vezetőedző csapata folytatná jó sorozatát a pontvadászatban.

Poms bizakodó (Fotó: nk-osijek.hr)

 

Négy győztes találkozót követően az immár dobogós eszékiek újabb sikert könyvelnének el, s ezt hangsúlyozták is a meccset megelőző sajtótájékoztatójukon.

„A remek hangulatot egy újabb győzelemre váltanánk, hiszen most minden nagyon jó – fogalmazott az Osijek trénere, Rene Poms.Reméljük, egy jó mérkőzésen ismét sikert könyvelhetünk el. Jó formában vagyunk, a kondíciónk is jó, s ami számomra nagyon fontos, hogy a kaproncai győzelem után sem engedtünk ki. Labdarúgóink továbbra is éhesek a sikerre, és fejlődni szeretnének. Edzőként ezt örömmel hallom, s várjuk az újabb kihívást. A keretünk bő, tehát a néhány sérültünk ellenére is megvagyunk, ráadásul az elmúlt meccseken több jó teljesítményt is láttam. Azért azt hozzáfűzném, hogy nálam a védekezés a támadók vonalában kezdődik, s Kaproncán időnként úgy éreztem, voltak elöl problémáink. Ettől függetlenül persze támadásban jól teljesítettünk. Legutóbb, amikor az Istrával mérkőztünk, idegenben 1–0-ra kikaptunk, vagyis ez jó alkalom lesz a revansra, s az is a célunk, hogy újabb győzelmet arassunk.”

A héten az NK Osijek főszponzora, Mészáros Lőrinc személyesen is megtekintette, hogyan folynak a munkálatok az eszékiek leendő új otthona, a Pampas városrészben épülő stadion projektjének keretén belül. Kleinheisler László, a fehér-kékek magyar válogatott támadója esetében pedig arról szólnak a hírek, hogy hosszabbíthat a közönségkedvenc. Egyelőre a kérdés még nyitott, ugyanakkor Kleinheisler a Glas Slavonije oldalán elismerte, hogy nem lenne ellenére a szerződéshosszabbítás.

2023.02.05 23:00:12

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A mismásolás tehát tort ül, így aztán természetes, hogy csak kevesen mondják, hogy hibáztam. Ott a tévedésük, hogy semmivel sem lesznek kevesebbek, ha a baklövéseikről beszélnek, ettől, úgymond, emberibb a történet, igaz, napjaink sportjában ez már nem­igen szempont.

2023.02.05 15:42:14

Minden más foci nemzetisport.hu

Zsarko Lazetics csapat első idegenbeli vereségét szenvedte el ebben az idényben.

2023.02.05 14:18:15

Minden más foci nemzetisport.hu

Ezzel egyenlített a házigazda Mioveni a felsőházi rájátszására hajtó székelyföldi csapat ellen.

2023.02.04 14:20:35

Minden más foci nemzetisport.hu

Nagyon nem ment az NK Osijeknek Zágrábban a Lokomotiva ellen, megérdemelten nyertek a hazaiak.

2023.02.03 19:39:43

Minden más foci nemzetisport.hu

Így sakkozta ki magát a futballelitből a szaúd-arábiai Al-Naszrhoz szerződő Cristiano Ronaldo.