Súlyos büntetést kapott a női játékvezetőt becsmérlő román klubelnök

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.04.03. 13:46
Gigi Becali a lehető legsúlyosabb büntetést kapta a román szövetségtől (Fotó: Getty Images)
A kiszabható legszigorúbb büntetést kapta a román élvonalbeli FCSB tulajdonosa, George Becali, amiért szexista kijelentéssel bírált egy női játékvezetőt, ezért a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) fegyelmi bizottsága az 50 ezer lejes (csaknem 4 millió forint) pénzbírság mellett hat hónapos eltiltást adott az elöljárónak.

Bár a román szövetség közleménye arra nem terjed ki, hogy Becalinak pontosan melyik kijelentése miatt kell bűnhődnie, a román sajtó szerint egyértelműen a februári, Botosani elleni meccs utáni nyilatkozata miatt, ugyanis megsértette a videobíró-szobában közreműködő Cristina Trandafirt, aki felülbírálta a játékvezető döntését egy esetnél.

„Szegény játékvezető jól bíráskodott, de jött egy nő, és azt mondta, hogy piros lap. Hát ha egyszer egy nőt teszel oda bíráskodni… Mindenki megbolondult? Küldd a nőket a nőkhöz, a férfiakat a férfiakhoz! Ez egy harc, a férfiak harcát bírálják férfiak” – mondta többek között Becali, aki azonban nem tartja szexistának vagy sértőnek a kijelentéseit. A maszol.ro idézte Becali Fanatiknak adott nyilatkozatát.

Miért kell ez? Nincs elég férfi? Miért nem megy a nő a nőkhöz, a férfi pedig a férfiakhoz bíráskodni?

– jegyezte meg Becali, aki fellebbez a büntetés ellen, mert szerinte azért kap mindig nagy bírságot, mert tudják, hogy van miből kifizetnie.

„Menjetek el dolgozni, kapálni, mert arra vagytok jók!” – üzente Becali a fegyelmi bizottság tagjainak, de az FCSB-tulajnak meg kell fontolnia, mikor mit cselekszik, hiszen visszaesőnek számít, további szabálysértés esetén pedig pontlevonással is büntethetik a bukaresti csapatot, amely egyébként tulaja büntetése mellett egy 5000 lejes pénzbírságot kapott.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik