Niké Liga: Medved duplázott, fontos pontokat szerzett a Kassa

DUDUCZ TIBORDUDUCZ TIBOR
Vágólapra másolva!
2024.02.23. 20:26
Fotó: FC Kassa
Megszerezte 2024-es év első győzelmét az FC Kassa a szlovák élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Niké Liga) alapszakaszának 21. fordulójában. A szlovén Zan Medved két góljára a szakolcaiak csak egyszer tudtak válaszolni, így a kassaiak otthon tartották a három pontot.

 

A találkozót  aktívabban kezdték a vendégek, de az idő múlásával átvették az irányítást a kassaiak. A 12. percben a vezetést is megszerezték a hazaiak: Michal Fasko remek kiugratása után Zan Medved maga vezette a labdát a vendégek kapujára, és belőtte a ziccert. Bő tíz perccel később Medved lövését a vendégek kapuját védő Matej Luksch csak kiütni tudta, majd szabálytalankodott a berobbanó Jeremie Obounet ellen. A megítélt büntetőt a szlovén csatár magabiztosan értékesítette – érdekesség, hogy ez volt a kassaiak első tizenegyese a szlovák élvonal jelenlegi évadában. Úgy tűnt, sima győzelmet aratnak a hazaiak, de a 28. percben a Szakolca Adam Morong révén szépített.

A fordulás után mindkét csapatnak voltak helyzetei. A kassaiak többször bebiztosíthatták volna a három pontot, de pontatlanul céloztak. A másik oldalon a vendégek is kidolgoztak helyzeteket Pereira kapuja előtt, de nem tudták gólra váltani lehetőségeiket, így a bő másfél ezer néző nagy örömére 2–1-es hazai siker született.

„Az első félidő a miénk volt, kár a vendéggólért. A fordulás után okosan játszottunk, és megérdemelten győztünk. Nagyon nehéz meccs van mögöttünk. A három pontnak köszönhetően eltávolodtunk a tabella utolsó két csapatától, s ez nyugalmat ad az egész klubnak” – nyilatkozta ifjabb Ján Kozák, a kassaiak mestere.

Az FC Kassa továbbra is tizedik helyen áll, a 12 csapatos Niké Liga alapszakaszát a jövő héten fejezi be Besztercebányán.

SZLOVÁK NIKÉ LIGA
21. FORDULÓ
Kosice (Kassa)–Skalica 2–1 (Medved 12., 23. – a másodikat 11-esből, ill. Morong 28.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik