Szerb Szuperliga: egyetlen büntetővel nyert a Topolya

TŐKE JÁNOSTŐKE JÁNOS
Vágólapra másolva!
2023.04.02. 17:57
null
Fotó: Facebook/FK TSC
A Szerb Szuperliga 28. fordulójában a Topolya 1–0-ra győzött idegenben a Radnik ellen.

 

SZERB SZUPERLIGA
28. FORDULÓ
Radnik–Topolyai SC 0–1
(0–0)
Szurdulica. EFBET Stadion. V: Milan Mitics
Radnik: Randjelovics – Abubakar, Bondarenko, Sztevanovics – Duronjics (Drazics, 65.), Orescsanin (Szubotics 65.), Rusztemovics (Kunics, 74.), Sztojanovics – Radulovics (Lazics, 74.), Makarics, Danoszki. Edző: Szlavoljub Djordjevics.
TSC: V. Ilics – Sztojics, Cvetinovics (Antonics, 80.), Sztojkovics – Kuveljics – Petrovics, Miloszavljevics, L. Ilics (Krpics, 89.), Cvetkovics – Vukics (Ratkov, 63.), Jovanovics. Edző: Zsarko Lazetics.
G: L. Ilics 61. – 11-esből

ÖSSZEFOGLALÓ

Miután szombat este a belgrádi Partizan 2–1-es vereséget szenvedett Újvidéken a Vojvodina ellen, a Topolyai SC azzal a tudattal lépett pályára Szurdulicán, hogy amennyiben legyőzi a tavasszal megtáltosodott Radnikot, úgy két fordulóval az alapszakasz vége előtt jelentős, négypontos előnyre tesz szert a Partizannal szemben. Ezt a topolyai együttes meg is valósította, miután Luka Ilics tizenegyesből lőtt góljával 1–0-ra nyert, s karnyújtásnyira került az alapszakasz második helyétől.

Az első játékrészben teljes mértékben bebizonyosodtak Zsarko Lazeticsnek, a TSC vezetőedzőjének a szavai, aki a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón elmondta, hogy a Radnik remekül, és hihetetlenül szervezetten védekezik. Ezt a vendégek meg is tapasztalták, ugyanis hiába birtokolták többet a labdát, nagy gólhelyzetet nem tudtak kialakítani.

A második félidőben elején felpörögtek az események, s előbb Szasa Jovanovics lövését védte bravúrral Randjelovics, az ellentámadás során pedig Radulovics szerezhetett volna gólt, ha Veljko Ilics nem mutat be egy remek védést. A 60. percben Sztefan Vukics sarokkal tette vissza az érkező Jovanovics elé a labdát, a csatár azonban nem tudott lőni, mert Bondarenko elkaszálta. A jogosan megítélt tizenegyest Luka Ilics higgadtan a jobb sarokba gurította, Randjelovics balra vetődött. A hátralevő harminc percben a TSC okosan tartotta meg a labdát, nem siette el a támadásait, s a vendégeknek nem akadt alkalmuk az egyenlítésre.

A TSC sorozatban harmadik győzelmének köszönhetően két fordulóval az alapszakasz vége előtt, 58 ponttal a második helyen áll, s a 29. fordulóban a vajdasági rangadón az újvidéki Vojvodina lesz az ellenfele, amely az ötödik pozíciót foglalja el a táblázaton.

PERCRŐL PERCRE

Vége a mérkőzésnek!

90+2. perc: Kunics próbálta meg sarokkal meglepni Ilicset, de nem találta el a kaput.

Letelt a rendes játékidő, négy perc a ráadás.

89. perc: Lula Ilics le, Miljan Krpics be a TSC-ben.

89. perc: Lazics kap sárga lapot szabálytalanságért.

84. perc: Lazics és Miloszavljevics fejel össze, érkezik az orvosi stáb mindkét játékoshoz.

A hazaiknak egyre sürgősebbé válik, a TSC nagyon okosan tartja meg a labdát és húzza el a támadásokat

80. perc: Goran Antonics lép pályára a TSC-ben, Dusan Cvetinovics jön le.

76. perc: Zsarko Lazetics, a TSC edzője kap sárga lapot reklamálásért.

74. perc: Rusztemovics megy le, Petar Kunics jön a helyére. Radulovics megsérül, helyére Uros Lazics áll be

69. perc: Beadásokkal próbálkoznak a Radnik szélsői, de ezek egyelőre semmilyen gondot nem okoznak Veljko Ilics kapusnak.

65. perc: Nemanja Szubotics lép pályára, Orescsanin jön le a hazaiaknál. Dejan Drazsics is bejön, Borko Duronjics megy le.

63. perc: Petar Ratkov lép pályára a TSC-ben, Sztefan Vukics jön le.

61. perc: Ilics higgadtan a jobb sarokba gurít, Randjelovics balra vetődött.

60. perc: Tizenegyes a TSC-nek, Szasa Jovanovicsot kaszálta el Bondarenko. Vukics tette nagyon szépen vissza a labdát sarokkal az érkező Jovanovics elé, de utóbbi már nem tudta kapura rúgni. A TSC-ben Djakovac szokta elvégezni a tizenegyeseket, de ő nincs, így Luka Ilics teszi le a labdát.

Beszorulnak a hazaiak, de ezúttal sem sikerül kapura lőnie a vendégcsapat csatárainak, a hazai védők feladatuk magaslatán állnak.

51. perc: Az ellentámadás végén Radulovics kerül helyzetbe, Ilics kapus véd nagyot.

50. perc: Luka Ilics ad remek labdát Szasa Jovanovicsnak, aki laposan a hosszú sarokba lőne, de Randjelovics hatalmas bravúrral véd.

Egyik csapat sem cserélt.

46. perc: elkezdődött a második félidő.

45+1. perc: nincs ráadás, vége az első félidőnek.

44. perc: Radulovics húz el a jobb szélen, középre gurítását Cvetkovics vágja ki szögletre.

41. perc: Sztojkovics kap sárgát, miután felrúgja Makaricsot.

37. perc: Kapujához szögezi ellenfelét a TSC, de a beadásokat a hazai védők rendre kifejelik.

29. perc: Jovanovics két védőt befűzve tör be a tizenhatosba, majd elesik, a vendégek tizenegyest követelnek, a játékvezető szerint a TSC csatára feldobta magát

25. perc: Sztevanovics a könyökét használja egy párharc során, jár érte a sárga lap

Többet birtokolja a TSC a labdát, de a hazaiak nagyon szervezetten védekeznek, így nem tudnak helyzetet kialakítani a vendégek.

A két csapat őszi mérkőzésén a TSC hátrányba került, de fordított, és 2–1-re nyert.

17. perc: Kuveljics megakadályoz egy gyors hazai ellentámadást a félpályánál, ő kapja a mérkőzés első sárga lapját

14. perc: a korábban a TSC-t is megjárt Borko Duronjics lő nyolc méterről kapura, a védők blokkolják a lövést, a hazaiak tizenegyest követelnek, mert szerintük valaki kézzel ért a labdához, de a játékvezető továbbot int

10. perc: Cvetinovics veszít el egy labdát a saját térfelén, Radulovics már lőni készült, amikor Sztojics méterekről becsúszva szerel, hatalmas mentés volt a TSC védőjétől.

9. perc: Sztojkovics próbálja meg kiugratni Ilicset a jobb oldalon, de a csatár nem éri el a labdát

2. perc: Sztojkovics betör a jobb oldalon a hazaiak tizenhatosába, azonban a beadása mindenki feje felett elszáll.

1. perc: A hazaiak indították útjára a labdát.

A mérkőzés 16.00-kor kezdődik.

Mitics harmadszor vezeti az idényben a TSC meccsét: a Vozsdovac és kragujevaci Radnicski ellen a topolyaiak győztek, a Partizan elleni pedig döntetlennel ért véget

Ifet Djakovac sárga lapok miatti eltiltását tölti, így ő nincs a padon se.

A Partizan tegnap kikapott Újvidéken, és ha a TSC ma nyer, akkor négypontos előnyre tesz szert a belgrádi csapattal szemben a második helyen.

ELŐZMÉNYEK

HÁROM FORDULÓ VAN HÁTRA a szerb Szuperliga alapszakaszából, s a Topolyai SC a 16 csapatos bajnokság második helyéről veselkedik neki a hajrának. Vasárnap a tabellán 15. szurdulicai Radnik otthonában lép pályára, de senkit se tévesszen meg a házigazda helyezése, a tavasszal eddig megrendezett nyolc fordulóban ugyanis 12 pontot szerzett (legutóbb a Partizan stadionjában nyert), jelentősen feljavulva pocsék ősze után.

Sajtótájékoztatóján a TSC-t irányító Zsarko Lazetics kiemelte: óvatosnak kell lenni, mert a Radnik szervezetten védekezik, mindössze egy akciógólt kapott a tavasszal, támadói pedig jók az egy az egy elleni párharcokban.

Ettől még persze győzni akarnak a topolyaiak, hogy a második helyüket megőrizve vágjanak neki a felsőházi rájátszásnak. (T. J. )

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik