Ligue 1: a 2012-es bajnok edző a 2011-es bajnokhoz igazolt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.14. 23:19
A francia Lille labdarúgócsapata hivatalosan is megerősítette, hogy René Girard foglalja el az AS Romához távozott Rudi Garcia vezetőedző helyét a kispadon.

Az 59 éves szakember májusban azt a Montpelliert hagyta el, amelyet a 2011–2012-es szezonban az újgazdag PSG-t megelőzve, sokak meglepetésére bajnoki címig vezetett.

2002 óta Girard mindössze a harmadik vezetőedző a Lille kispadján, így minden bizonnyal hosszú távra terveznek az új mesterrel is, bár szerződése részletei nem kerültek nyilvánosságra.

Girard, aki játékoskarrierje során a francia válogatottban is bemutatkozhatott, edzői pályafutása nagy részét pedig korosztályos francia válogatott csapatoknál töltötte, négy szezont követően hagyta el a Montpelliert, a 2012 tavaszán elhódított bajnoki aranyat a legutóbbi szezonban már nem tudta megismételni, a kilencedik helyen végzett csapatával.

A Lille a hatodik helyen fejezte be a 2012–2013-as bajnoki kiírást, mindössze egy ponttal lemaradva a nemzetközi szereplés kiharcolásától, de két éve – a Rómába költözött Rudi Garcia irányításával – bajnoki- és kupagyőzelmet is ünnepelhettek a városban, így 2012 bajnokcsapatának edzője 2011 bajnokcsapatánál folytatja a francia pontvadászatban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik