Hárommal nyertek a németek, de az első félidőben lefocizták őket

Vágólapra másolva!
2008.02.06. 22:35
A német labdarúgó-válogatott 3-0-ra verte Ausztriát felkészülési mérkőzésen, de ez korántsem volt olyan sima siker, mint amit az eredmény sejtet. Az osztrák csapat az első félidőben sokkal jobban játszott, kapufáig is eljutott, ám a második félidő a Nationalelfé volt.
Thomas Hitzlsperger (15) gólja törte meg a jeget Bécsben
Reuters
Thomas Hitzlsperger (15) gólja törte meg a jeget Bécsben
Thomas Hitzlsperger (15) gólja törte meg a jeget Bécsben
Reuters
Thomas Hitzlsperger (15) gólja törte meg a jeget Bécsben

A német válogatott az Európa-bajnokság egyik társrendezőjével, Ausztriával csapott össze Bécsben, az Ernst Happel-stadionban. Joachim Löw, a német csapat kapitánya Heiko Westermann személyében egy újoncnak is bizalmat szavazott.

Meglepetésre sokkal frissebben kezdtek a házigazdák, mind védekezésben, mind támadásban felülmúlták a vendégeket, a Nationalelf csak negyedóra után melegedett bele igazán a játékba. Igaz, komoly helyzetet ők sem tudtak kialakítani, komoly védenivalója nem volt Alexander Manningernek.

A 22. percben Jens Lehmann némileg feleslegesen futott ki körülbelül 30 méterre a kapujából, a labdát elvitték mellette, Ronald Linz azonban nem tudott a kapuba gurítani, mivel a hátraérő Per Mertesacker szögletre tisztázott.

Az osztrák csapat a 24. percben is közel állt a gólhoz, Martin Harnik fejese a kapufáról kifelé pattant, majd a 29. percben Christian Fuchs lövését védte bravúrral Jens Lehmann.

A félidő hajrájában még Linz előtt is adódott egy lehetőség, ám a támadó egy baloldali beadást elpörgetett a kapu előtt. Az első játékrész gólnélküli döntetlennel zárult, de ez a német csapat számára volt hízelgő.

A második félidő elején némileg váratlanul megszerezte a német csapat a vezetést: egy rövid osztrák felszabadítás után a labda Thomas Hitzlsperger elé került, és a Stuttgart középpályása 23 méterről ballal kilőtte a bal alsó sarkot. Szinte egyből válaszolhatott volna Josef Hickersberger legénysége, ám miután Harnik lövése kipattant Lehmannról, Linz közelről a kapu mellé kotorta a labdát. A csatár utána tizenegyest reklamált, de Paolo Dondarini játékvezetőt ez nem hatotta meg.

Nem sokkal később megduplázta előnyét a német együttes, a 63. percben Michael Ballack kapott egy indítást a balszélen, a válogatottba hosszabb sérülés után visszatérő középpályás beadott, és a védőjétől elszakadó Miroslav Klose a kapuba továbbított.

És ezzel még nem volt vége a német gólparádénak, ezúttal Lukas Podolski adott be balról, és a csereként beállt Mario Gomez simán túlugrotta Manninger kapust, és a bal sarokba csúsztatott. A német csapat így végül 3-0-ra nyerte meg a találkozót.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS

  • Ausztria - Németország 0-3 (Hitzlsperger 53., Klose 63., Gomez 80.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik