Donadoni: Nem én zártam be a kaput, Totti: Sok sikert, de nélkülem

Vágólapra másolva!
2007.11.20. 01:07
Francesco Tottinak, az AS Roma világbajnok, aranycipős, Olasz Kupa-győztes támadójának nincs szándékában visszatérni az olasz nemzeti válogatottba, miután az kiharcolta a kijutást a jövő évi, Ausztriában és Svájcban rendezendő Európa-bajnokságra. Ezt hétfő este jelentett ki a sztár olasz újságírók előtt, azután, hogy a sajtó újra előhúzta a fiókból a "Totti és Nesta kontra Donadoni" ügyet az itáliai szövetségi kapitány előtt.
Francesco Totti továbbra is a klubfutballra fókuszál, a BL-cím még hiányzik neki
Francesco Totti továbbra is a klubfutballra fókuszál, a BL-cím még hiányzik neki
Francesco Totti továbbra is a klubfutballra fókuszál, a BL-cím még hiányzik neki
Francesco Totti továbbra is a klubfutballra fókuszál, a BL-cím még hiányzik neki

Miután biztossá vált, hogy a világbajnok squadra azzurra ott lehet a jövő évi kontinenstornán, újra felerősödtek azok a hangok, amelyek szeretnék visszakövetelni Francesco Tottit és Alessandro Nestát az olasz nemzeti válogatottba.

Velük ugyanis óriásit erősödne, az így is bivalyerős nemzeti csapat, amely minden bizonnyal megszerzi az elsőséget a B jelű "halálcsoportban", és az ausztriai-svájci Európa-bajnokság egyik legnagyobb favoritja lesz.

A válogatottal a két világklasszis nélkül is tekintélyes eredményeket elérő Roberto Donadoni kapitány vasárnap kijelentette, nem ő zárta be a kaput előttük, ez az ő döntésük, amelyet illik teljes mértékben tiszteletben tartania.

A labda tehát Tottinál és Nestánál, a rómaiak aranycipős sztárja pedig már vissza is rúgta azt az olasz sajtónak.

"Ismerem a játékszabályokat, nem fogok ezek után helyet kérni magamnak a csapatba. Nincs szándékomban visszatérni. Döntöttem és kész, már Berlinben határoztam a visszavonulásomról, Donadonival pedig egyáltalán nem vagyok rossz viszonyban. Sok sikert kívánok a squadra azzurrának a 2008-as Eb-n" – hangzik Totti summás véleménye.
A FERÖER-SZIGETEK ELLENI OLASZ KERET
Kapusok: Marco Amelia (Livorno), Gianluigi Buffon (Juventus), Gianluca Curci (AS Roma)
Hátvédek: Andrea Barzagli (Palermo), Daniele Bonera (AC Milan), Fabio Cannavaro (Real Madrid), Giorgio Chiellini (Juventus), Fabio Grosso (Olympique Lyon), Massimo Oddo (AC Milan), Christian Panucci (AS Roma), Gianluca Zambrotta (Barcelona)
Középpályások: Masimo Ambrosini (AC Milan), Mauro Camoranesi (Juventus), Daniele De Rossi (AS Roma), Gennaro Gattuso (AC Milan), Simone Perrotta (AS Roma), Andrea Pirlo (AC Milan)
Csatárok: Antonio Di Natale (Udinese), Alberto Gilardino (AC Milan), Vincenzo Iaquinta (Juventus), Cristiano Lucarelli (Sahtar Doneck), Raffaele Palladino (Juventus), Fabio Quagliarella (Udinese), Luca Toni (Bayern München)

A B csoport állása:
1. Olaszország 11 8 2 1 19-8 +11 26
2. Franciaország 11 8 1 2 23-3 +20 25
3. Skócia 12 8 - 4 21-12 +9 24
4. Ukrajna 11 5 1 5 16-14 +2 16
5. Litvánia 11 4 1 6 9-13 -4 13
6. Grúzia 11 3 1 7 16-17 -1 10
7. Feröer-szigetek 11 - - 11 3-40 -37 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik