Kőkemény meccs Belgrádban: Ronaldóék nem bírtak Sztankovicsékkal

Vágólapra másolva!
2007.03.28. 22:48
Hazai pályán döntetlent játszott Szerbia a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezők A csoportjában Portugália ellen. Az 1-1-es eredménnyel záruló találkozón a vendégek Tiago góljával a mérkőzés ötödik percében megszerezték a vezetést, ám Javier Clemente csapata, Jankovics fejesének köszönhetően, még az első félidőben kiegyenlített.
Cristiano Ronaldo (képünkün) ezúttal nem szerzett gólt
Cristiano Ronaldo (képünkün) ezúttal nem szerzett gólt
Cristiano Ronaldo (képünkün) ezúttal nem szerzett gólt
Cristiano Ronaldo (képünkün) ezúttal nem szerzett gólt
Hatalmas rangadót rendezte szerda este az A csoportban, ahol a szerb válogatott fogadta Portugália legjobbjait. A két csapat a mérkőzés előtt azonos pontszámmal állt.

Luiz Felipe Scolari tanítványai szombaton imponáló játékkal 4-0-ra verték a belgákat, míg szerbek egygólos vereséget szenvedtek az UEFA-csatlakozásuk óta első tétmérkőzését megnyerő Kazahsztán ellen.

Kétséges volt Cristiano Ronaldo játéka, de a jelenleg az egyik legjobb formában futballozó középpályás vállalta a játékot. Szükség is volt rá hisz a portugálok idegenben nem számítanak világverő együttesnek. Finnországban csupán döntetlent játszottak, míg Lengyelországban 2-1-re kikaptak.

A tények tudatában így némi meglepetést jelentet, mikor a vendégek a mérkőzés ötödik percében megszerezték a vezetést. Tiago harminc méterre a hazai kaputól vállalkozott lövésre, a labda megpattant egy hazai védőn és a kint álló Sztojkovics fölött a hálóba csapódott. (0-1)

Természetesen a szerbek nem adták föl (miért is tették volna), és a játékrész derekára több helyzetet is kidolgoztak.

A harmincegyedik percben Sztankovics jobb oldali szabadrúgását követően Vidics került helyzetbe, de a manchesteri fejéről a kapu mellé csúszott a labda. Ekkor elmaradt az egyenlítés.

Nem úgy, mint hat perccel később! Sztankovics ezúttal szögletből tekert a kapu elé, ahol az elmélázó portugál védők között Jankovics merészen dobta be magát, és fejelt az ötös előteréből a hálóba. (1-1)

A szünet után a semleges nézők szerencséjére mindkét csapat meg szerette volna nyerni a mérkőzést.

A portugálok látványos kontrákat vezettek, ám a befejezésbe mindig hiba csúszott: vagy a Ronaldóék céloztak pontatlanul, vagy Sztojkovics védéseinek köszönhetően nem került a labda a hazai hálóba.

Ám a szerbek sem tétlenkedtek: a megszerzett labdákat egyből megjátszották, és sokszor csak az utolsó passzon múlt, hogy nem alakult ki nagyobb gólhelyzet.

A mérkőzés végére a portugálok enyhe fölénybe kerültek, de a győztes találatot már nem tudták megszerezni az utolsó pillanatig látványos, küzdelmes összecsapáson.

EB-SELEJTEZŐK

A CSOPORT
Szerbia-Portugália 1-1 ( Jankovics 37. ill. Tiago 5.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik