Újra a németek! Debrecenben 17-6-ra nyertünk, Melbourne-ben mi lesz?

Vágólapra másolva!
2007.03.26. 09:10
Németország lesz a magyar férfi vízilabda-válogaatot ellenfele a negyeddöntőben a 12. FINA-világbajnokságon, az ausztráliai Melbourne-ben. A németek – akikkel Kemény Dénes válogatottja legutóbb március 4-én Debrecenben találkozott (17-6) – a Sports & Aquatic Centerben 6-3-ra győztek az amerikaiak ellen.
Alexander Tchigir volt a mérkőzés hőse
Reuters
Alexander Tchigir volt a mérkőzés hőse
Alexander Tchigir volt a mérkőzés hőse
Reuters
Alexander Tchigir volt a mérkőzés hőse

Szavazás

Hányadik helyen végez a magyar férfi vízilabda-válogatott a 2007-es vb-n?

Írja be az itt látható számot!
A német válogatott gyakorlatilag végig irányítása alatt tartotta az eseményeket a középdöntős összecsapáson, az első negyedben előbb 3-1-re, majd 4-2-re vezetett.

A második felvonásban egyetlen gól született – ezt Kieloch szerezte centerposztról valamivel több mint két perccel a nagyszünet előtt –, ami tetemes előnyt jelentett már a hátralévő kétszer nyolc percre.

Főként úgy, hogy a 3. negyedben az amerikaiaknak továbbra sem jött össze semmi, köszönhetően nagyészt annak is, hogy Alexander Tchigir egészen kiemelkedően védett.

A tengerentúliak 19-szer lőttek kapura, ebből 16 elakadt Tchigirben, ez azt jelenti, hogy a portás a labdák több mint 84 százalékát hárította. Ezzel szemben a németek 12 lövése közül hat célba ért.

Visszakanyarodva a harmadik játékrészhez: a német kapu előtt ebben a periódusban is minden kimaradt, míg a magyarok negyeddöntős ellenfele Schlotterbeck jóvoltából ismét centerből volt eredményes, és már 6-2-re vezetett.

A záró játékrészben az Egyesült Államok csak 1:23 perccel a dudaszó előtt tudott szépíteni, s ezzel kialakult a 6-3-as végeredmény.

A Magyarország–Németország összecsapást szerdán, magyar idő szerint 13 órakor rendezik meg.

12. FINA-VILÁGBAJNOKSÁG, FÉRFI VÍZILABDATORNA

KÖZÉPDÖNTŐ:
NÉMETORSZÁG–EGYESÜLT ÁLLAMOK 6-3 (4-2, 1-0, 1-0, 0-1)
Gólszerzők: Schlotterbeck 2, Naroska 1, Nossek 1, Schertwitis 1, Kieloch 1, ill. Wright 1, Bailey 1, Beaubien 1.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik