P. K.
2023.03.23 22:11 Frissítve: 2023.03.23 22:33

Válogatott: Rossi elmondta Szoboszlainak, nincs több kő-papír-olló

A magyar labdarúgó-válogatott Észtország elleni 1–0-s győzelme után Marco Rossi szövetségi kapitány Szoboszlai Dominik és Sallai Roland kő-papír-ollózásáról is beszélt.

„Nem értek egyet azzal, ahogy eldöntötték a fiúk, ki lövi a tizenegyest” (Fotó: Szabó Miklós)

 

„Nem értek egyet azzal, ahogy eldöntötték a fiúk, ki lövi a tizenegyest. Van egy első számú lövő, nem véletlenül. Szoros volt a meccs, akár ki is egyenlíthetett volna az ellenfél, akkor nagyon dühös lettem volna. Ezt meg is beszéltem Dominikkal” – kezdte a sajtótájékoztatót azzal Marco Rossi, hogy Szoboszlai Dominik és Sallai Roland kő-papír-ollóval döntött arról, melyik lője a 11-est, amelyet aztán Sallai ki is hagyott.

 
„Elképesztő volt a hangulat, hosszú utat tett meg a magyar futball”
Videó: Sallai és Szoboszlai kő-papír-ollóval döntötte el, ki rúgja a büntetőt 

„Voltak jó kezdeményezéseink, és volt rá példa, mikor a szélen meg tudtuk törni az ellenfél védelmét vagy sikerültek az oldalváltások – tért rá Rossi a csapat játékára. – Összességében azonban túl sok ki nem kényszerített egyéni hibát követtünk el. Az első mérkőzés év elején mindig rozsdásan indul, de mindenki tudja, a hétfői mérkőzés az, ami számít.”

Rossi a mieink támadójátékára is kitért.

„Vagy futballozunk, vagy előreíveljük a labdát, és bízunk a szerencsében meg a Jóistenben. Szerintem Magyarországnak futballoznia kell. Hétfőn vagy igazi kilencessel játszunk, vagy hamis kilencessel. Ádám Martin nincs a legjobb formájában, mert klubjában kevesebbet játszott mostanában. Mérlegelnünk kell, hogy kezdőként vagy csereként játsszon-e, mert kilencven percet nem bír végigjátszani.”

Marco Rossi a sajtótájékoztató végén köszönetet mondott a stáb tagjai mellett a szurkolóknak is, hogy az 50. meccsén is támogatták a csapatot.

A MÉRKŐZÉSRŐL IDE KATTINTVA BŐVEBBEN!

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Magyarország–Észtország 1–0 (1–0)
Budapest,
Puskás Aréna, 41 000 néző. Vezette: Altmann (osztrák)
MAGYARORSZÁG: Dibusz – Lang, Orbán, Szalai A. – Bolla (Botka, 84.), Kalmár Zs. (Kleinheisler, 60.), Vécsei (Nagy Á., a szünetben), Kerkez – Szoboszlai (Csoboth, 76.), Ádám M. (Gazdag, 60.), Sallai (Németh A., 76.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi
ÉSZTORSZÁG: Hein – Paskotski, Kuusk, Baranov (Tougjas, 82.), Pikk (Reinkort, 84.) – Ojamaa (Sorga, a szünetben), Shein (Miller, a szünetben), Vassiljev (Tunjov, 64.), Käit, Sinyavskiy – Sappinen (Zenjov, a szünetben). Szövetségi kapitány: Thomas Häberli
Gólszerző: Ádám M. (41.)

2023.09.17 22:37:08

Magyar válogatott nemzetisport.hu

Sallai Roland – akinek a Barcelona korábbi sztárja, Andrés Iniesta volt a kedvenc futballistája – karrierépítés szempontjából nem tartotta megfelelő lépcsőfoknak a szaúdi ligát. Képes volt ellenállni a pénznek. Ezt leírni egyszerűbb, mint megcselekedni.

2023.09.15 21:37:27

Magyar válogatott nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A magyar labdarúgó-válogatott már nem meglepetésre, hanem reálisan van ott a kontinens első felében, az erőviszonyok pedig nem változtak meg végletesen.

2023.09.15 13:50:02

Magyar válogatott nemzetisport.hu

A magyar csapat gólját Dróth Zoltán szerezte.

2023.09.12 08:53:57

Magyar válogatott nemzetisport.hu

A zeit.de arról ír, a csehek ellen kényszerből lecserélt védőnek nem kell meccset kihagynia.

2023.09.11 23:01:15

Magyar válogatott nemzetisport.hu