Válogatott: Dzsudzsák Balázs is gratulált Baráth Péternek a meghívóhoz

P. V.P. V.
Vágólapra másolva!
2022.03.21. 17:30
null
Dzsudzsák Balázs is gratulált Baráth Péternek a meghívóhoz (Fotó: Kovács Péter)
Baráth Péternek felemelő érzés, hogy húszévesen meghívót kapott a magyar labdarúgó-válogatottba, amihez természetesen debreceni csapattársa, a 108-szoros válogatott Dzsudzsák Balázs is gratulált. A fiatal középpályás és Lang Ádám válaszolt az újságírói kérdésekre a válogatott hétfői sajtótájékoztatóján.

Baráth Péter először tagja a magyar labdarúgó-válogatott keretének. Bár tudta, hogy Marco Rossi figyeli, nem számított arra, hogy ilyen hamar meghívót kap.

„Felemelő érzés húszévesen felkerülni ebbe a közegbe, egyértelműen pozitívak az első benyomásaim. Nagyon sok gratulációt kaptam, először a debreceni csapattársaim üzentek, hogy büszkék rám. A klubnál mindenki mosolyogva fogadott, volt, akitől ölelést is kaptam. Természetesen Dzsudzsák Balázs is köztük volt, de mindenkitől jólesett a gratuláció.”

Volt benne drukk, amikor Telkibe érkezett, de ezt inkább egészséges izgalomnak nevezné, olyan érzés fogta el, hogy ezért érdemes dolgozni. Hozzátette, mivel barátságos mérkőzések állnak a válogatott előtt, úgy véli, Marco Rossi pályára fogja küldeni a szerbek vagy az északírek ellen.

Lang Ádám sérülés miatt másfél hónapot kihagyott, hét bajnokin nem tudott pályára lépni a ciprusi Omonia csapatában. Azonban úgy érzi, jó állapotban érkezett a válogatotthoz.

„Ez volt a leghosszabb kihagyásom sérülés miatt, viszont jól alakult a rehabilitáció, viszonylag korán el tudtam kezdeni a különedzéseket. Az elmúlt egy hétben három meccset is végigjátszottam, tehát, fizikailag nincs semmi gond. Igaz, hogy a klubcsapatommal a bajnokságban nem úgy sikerül az év, ahogy az elvárható volt, de a kupában még mindig versenyben vagyunk, arra koncentrálunk, hogy azt megnyerjük. A futballban van fent és lent – a legnagyobb megméretés, amikor az ember kudarcot él meg, és azt hogyan tudja kezelni, hogyan tud ebből kikecmeregni. Emiatt nem érzem, hogy önbizalomhiánnyal küzdenék. A legutóbbi válogatott összetartásról szép emlékeim vannak, ezeket a meccseket is élvezni akarom.

A legutóbbi, szerbek elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésen a magyar válogatott nyert 1–0-ra, azóta azonban ellenfelünk egyenes ágon kvalifikálta magát a világbajnokságra. A védő ezzel kapcsolatban elmondta, a padon egy legenda ül Dragan Sztojkovics személyében, a keret tele világsztárokkal, akik csapatként képesek küzdeni, és ha ez a kettő ötvöződik, az egy kőkemény válogatottat eredményez. Jól példázza ezt, hogy látványos, szép futballt játszottak a vb-selejtezőkön, és a portugálokat megelőzve kijutottak a világbajnokságra. Emiatt is jó teszt lesz ez a magyar válogatottnak, önbizalommal telve kell várni a találkozót, hiszen az elmúlt időszakban volt már olyan, hogy magasabban jegyzett válogatottak ellen a mieink jó eredményt értek el.

Ami a keretet illeti, a lipcsei trión, Gulácsi Péteren, Willi Orbánon és Szoboszlai Dominikon kívül mindenki megérkezett Telkibe.

A MAGYAR KERET A MÁRCIUSI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEKRE
Kapusok:
Dibusz Dénes(Ferencvárosi TC),Gulácsi Péter(RB Leipzig – Németország),Szappanos Péter(Budapest Honvéd)
Védők:
Bolla Bendegúz(Grasshoppers – Svájc),Botka Endre(Ferencvárosi TC),Fiola Attila(Mol Fehérvár FC),Kecskés Ákos(FK Nyizsnyij Novgorod – Oroszország),Lang Ádám(Omonia – Ciprus),Nagy Zsolt(Puskás Akadémia FC),Loic Nego(Mol Fehérvár FC),Willi Orbán(RB Leipzig – Németország),Spandler Csaba(Puskás Akadémia FC)
Középpályások: Baráth Péter
(Debreceni VSC),Gazdag Dániel(Philadelphia Union – Egyesült Államok),Nagy Ádám(Pisa – Olaszország),Schäfer András(Union Berlin – Németország),Callum Styles(Barnsley FC – Anglia),Szoboszlai Dominik(RB Leipzig – Németország),Vécsei Bálint(Ferencvárosi TC)
Támadók: Ádám Martin(Paksi FC),Sallai Roland(SC Freiburg – Németország),Schön Szabolcs(FC Dallas – Egyesült Államok),Szalai Ádám(FC Basel – Svájc),Varga Kevin(Young Boys – Svájc)

A MAGYAR VÁLOGATOTT IDEI PROGRAMJA – SZEPTEMBERIG

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Március 24.

19.30:MAGYARORSZÁG–Szerbia (Budapest, Puskás Aréna)
Március 29.
20.45:Észak-Írország–MAGYARORSZÁG (Belfast, Windsor Park)

NEMZETEK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
A-LIGA, 3. CSOPORT
A MAGYAR VÁLOGATOTT PROGRAMJA
Június 4., 18.00:
MAGYARORSZÁG–Anglia
Június 7., 20.45:Olaszország–MAGYARORSZÁG
Június 11., 20.45:MAGYARORSZÁG–Németország
Június 14., 20.45:Anglia–MAGYARORSZÁG
Szeptember 23., 20.45:
Németország–MAGYARORSZÁG
Szeptember 26., 20.45:MAGYARORSZÁG–Olaszország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik