N-P. T.
2023.05.23 11:58 Frissítve: 2023.05.23 12:03

U17-es Eb: a csapat motorját egyszer behívták a dánok, de magyar válogatott szeretne lenni

A magyar válogatott Írországgal találkozik kedd este 8 órakor a felcsúti Pancho Arénában az U17-es labdarúgó Európa-bajnokság A-csoportjának utolsó fordulójában. A mieink egyik meglepetésembere és legfiatalabb tagja a dán Köbenhavn légiósa, Németh Hunor, aki sérülések miatt került be az utolsó pillanatban a keretbe, ehhez képest mindkét eddigi Eb-meccset remek teljesítménnyel játszotta végig. A csapat keddi edzésén Németh mesélt arról, hogy bár kettős állampolgár, mindig is magyar válogatott szeretett volna lenni.

 

Németh Hunortól először azt kérdeztük: túltette-e már magát azon, hogy a lengyelek ellen nem adták meg a teljesen szabályos gólját.

 
Németh Hunor a Nemzeti Sport dániai felfedezettje. 2016 decemberétől követjük nyomon a tehetséges középpályás pályafutásának alakulását Külföldi tapasztalatok sorozatunkon keresztül. Korábbi írásaink itt találhatók meg róla!

„Ott a szituációban egyből túl kellett tennem magam rajta. Utána láttam én is felvételen, ami megerősítette, hogy tényleg benn volt. Mérges lettem a bíróra, de ez már elmúlt, és az írek ellen készülünk, úgyhogy nem foglalkozok vele.”

Videónkban elmeséli, hogyan érzi magát azok után, hogy az utolsó pillanatban került be a keretbe és legfiatalabbként mindkét mérkőzésen kezdő volt. Megtudjuk, milyen visszajelzéseket kap csapatától, a Köbenhavntól, elmeséli, mégis hogyan került a dán klubhoz, de arról is beszél: bár már dán korosztályos válogatott összetartásra is hívták, mindig is magyar színekben szeretett volna játszani.

BELVON: A LEGNAGYOBB HIBÁT KÖVETNÉNK EL, HA...

U17-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG
A MAGYAR VÁLOGATOTT PROGRAMJA
Május 17., szerda
Magyarország–Wales 3–0
Budapest,
Hidegkuti Nándor Stadion

Május 20., szombat
Magyarország–Lengyelország 3–5

Felcsút, Pancho Aréna

Május 23., kedd
20.00:
Írország–Magyarország
Felcsút, Pancho Aréna

A MAGYAR U17-ES VÁLOGATOTT KERETE

Kapusok:   Lehoczki Bendegúz (Puskás Akadémia), Yaakobishvili Áron (FC Barcelona), Molnár Mátyás (Bp. Honvéd)
Védők:  Lengyel Noel (Főnix), Girsik Attila (Vasas), Manuel Burghart (Ried), Umathum Ádám (Puskás Akadémia), Demkó Márton (El Paso), Kaczvinszki Dominik (Budapest Honvéd), Hornyák Csaba (DVSC), Kubicsek Levente (Puskás Akadémia)
Középpályások: Kern Martin (Puskás Akadémia), Németh Hunor (Köbenhavn), Fenyő Noah (Eintracht Frankfurt), Somfalvi Bence (Puskás Akadémia), Bagi Ádám (Ferencváros), Vidnyánszky Mátyás (DAC)
Támadók: Molnár Csaba (Vasas), Szabó Szilárd (Ferencváros), Simon Benedek (Bp. Honvéd), Varga Zétény (Ferencváros)

 

2023.09.23 23:52:50

Magyar válogatott nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Kiderül, mennyire rugalmasak, fogékonyak az új helyzetekre.

2023.09.23 23:05:55

Magyar válogatott nemzetisport.hu

2023.09.17 22:37:08

Magyar válogatott nemzetisport.hu

Sallai Roland – akinek a Barcelona korábbi sztárja, Andrés Iniesta volt a kedvenc futballistája – karrierépítés szempontjából nem tartotta megfelelő lépcsőfoknak a szaúdi ligát. Képes volt ellenállni a pénznek. Ezt leírni egyszerűbb, mint megcselekedni.

2023.09.15 21:37:27

Magyar válogatott nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A magyar labdarúgó-válogatott már nem meglepetésre, hanem reálisan van ott a kontinens első felében, az erőviszonyok pedig nem változtak meg végletesen.

2023.09.15 13:50:02

Magyar válogatott nemzetisport.hu

A magyar csapat gólját Dróth Zoltán szerezte.