NL: „A fejlődésre kell összpontosítanunk” – Marco Rossi

Vágólapra másolva!
2024.02.08. 20:43
Marco Rossi értékelt (Fotó: AFP)
Marco Rossi szövetségi kapitány a helyszínen tartózkodó kollégánknak értékelte a Nemzetek Ligája sorsolását. Mint ismert, a mieink Hollandiával, Németországgal és Bosznia-Hercegovinával kerültek egy csoportba.

 

Dibusz Dénes, a Ferencváros és a válogatott kapusa az M4Sportnak arról beszélt a sorsolást követően, hogy számára lesz némi pikantériája a Bosznia-Hercegovina elleni két találkozónak, hiszen több bosnyák csapattársa is van: Muhamed Besic, Eldar Civic, Amer Gojak és Kenan Kodro, ráadásul mindannyian felnőttválogatottnak is mondhatják magukat – igaz, a legutóbbi bosnyák keretben egyikük sem szerepelt. A németekkel már a 2020-as Eb-n is találkoztunk, s a nyáron is fogunk, a hollandokkal viszont 2013 óta nem játszottunk.

SZAVAZÁS

Hányadik helyen végez a Nemzetek Ligája csoportjában a magyar válogatott?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„Lehet, hogy most már egy kicsit megunja egymást a két válogatott – mondta a németekről Dibusz Dénes, arra utalva, hogy a 2021-es Eb óta immár a negyedik sorsoláson akad össze a két gárda. – A hollandokkal jó néhány éve nem játszottunk, ezért érdekes erőfelmérő lesz. A legutóbbi, 2013-as egy-nyolc nagyon fájó pontja a magyar futballnak, de azóta teljesen kicserélődött mindkét csapat. Az elmúlt években bizonyítottuk, hogy a legjobbaknak is méltó ellenfele a válogatott.”

A szövetségi kapitány, Marco Rossi Párizsban a sorsolás után értékelte a csoportunkat, s helyszínen tartózkodó tudósítónknak kitért a 11 évvel ezelőtti vereségre, a szokásos németekre és a bosnyákok elleni ragyogó mérlegre.

„Mivel is kezdhetném: megkaptuk a szokásos ellenfelünket, márpedig a németek ellen versenyképesnek lenni mindig kemény feladat. Hollandia a Nemzetek Ligája előző kiírásának elődöntőseként szintén erős csapat – érdekes lesz kettőnk párosítása, mert először lépünk pályára ellene azóta, hogy 2013-ban hatalmas verést mért a válogatottra, szerintem mindenki emlékszik arra a bizonyos találkozóra. A bosnyákok elleni örökmérlegünk ragyogó, még sohasem kaptunk ki tőlük, és remélem, ez így is marad. A papírforma szerint a németek és a hollandok erősebbek nálunk, míg a bosnyákok hellyel-közzel azonos erőt képviselnek, mint mi, de az egy dolog, mit mutatnak az előzetes erőviszonyok, az a fontos, mi történik a pályán. Nem szabad túl sokat a célokon agyalnunk, a töretlen fejlődésre kell összpontosítanunk, és meccsről meccsre kell készülnünk ahhoz, hogy a maximumot hozzuk ki magunkból.”

 

NEMZETEK LIGÁJA LIGÁJA
A-LIGA
A1-CSOPORT: Horvátország, Portugália, Lengyelország, Skócia
A2-CSOPORT: Olaszország, Belgium, Franciaország, Izrael
A3-CSOPORT: Hollandia, MAGYARORSZÁG, Németország, Bosznia-Hercegovina
A4-CSOPORT: Spanyolország, Dánia, Svájc, Szerbia

B-LIGA
B1-CSOPORT: Csehország, Ukrajna, Albánia, Grúzia
B2-CSOPORT: Anglia, Finnország, Írország, Görögország
B3-CSOPORT: Ausztria, Norvégia, Szlovénia, Kazahsztán
B4-CSOPORT: Wales, Izland, Montenegró, Törökország

C-LIGA
C1-CSOPORT: Svédország, Azerbajdzsán, Szlovákia, Észtország
C2-CSOPORT: Románia, Koszovó, Ciprus, Litvánia/Gibraltár
C3-CSOPORT: Luxemburg, Bulgária, Észak-Írország, Fehéroroszország
C4-CSOPORT: Örményország, Feröer, Észak-Macedónia, Lettország

D-LIGA
D1-CSOPORT: Litvánia/Gibraltár, San Marino, Liechtenstein
D2-CSOPORT: Moldova, Málta, Andorra

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik