Válogatott: Rossi a büszkeségért dolgozik; Schäfer kezdhet a Eb-n

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2021.06.08. 23:14
A gól nélküli döntetlennel végződő Magyarország–Írország felkészülési mérkőzés utáni sajtótájékoztatón a két szövetségi kapitány, Marco Rossi és Stephen Kenny értékelt.  
Marco Rossi összességében elégedett volt az írek elleni játékkal 
A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK (Fotó: Török Attila)
Marco Rossi összességében elégedett volt az írek elleni játékkal A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK (Fotó: Török Attila)

„Komoly lépést tettünk előre játékban a legutóbbi meccshez képest, még ha most nem is tudtunk győzni, de a veretlenségi sorozatunkat tovább nyújtani igen. Az Eb-n más minőségű ellenfelekkel szemben, más taktikára lesz szükség, ám nincs okunk az aggodalomra, a mai teljesítményünk láttán nem tehetek szemrehányást. Az érezhető volt, hogy a pálya utolsó negyedében hiányzott a minőség, de amikor vannak hiányzók, amikor Sallai Rolandra sem számíthatunk, adódhat ilyen” – értékelt Marco Rossi.

A kapitány az NSO kérdésére elmondta, nagyon büszke arra, hogy az Európa-bajnokságot az olaszok után a második leghosszabb veretlenségi sorozattal kezdjük.

„Én nem a pénzért dolgozom, hanem a büszkeségért, s erre nagyon büszke vagyok, és bízom benne, hogy a portugálok ellen is összejöhet a pontszerzés" – reagált Marco Rossi, aki másik kérdésünkre azt is elmondta, egy hibát leszámítva nagyon elégedett volt a második válogatott meccsét játszó Kecskés Ákossal.

Rossi a Nemzeti Sporttól a csapat erőnlétéről és a keretből kimaradó Gazdag Dániel állapotáról is kapott kérdést.

„Gazdag Dániel az egyik bemelegítésnél, edzés előtt térdfájdalmakra panaszkodott, ezért nem küldhettem pályára, de azzal számolok, hogy a portugálok ellen már számíthatok rá. Egyetértek azzal, hogy jó a fizikai állapotunk, végigfutottuk a mérkőzést, kevés lehetőséget engedtünk az ellenfélnek. Volt egy-két hibánk, amikor ellenfelünknek lehetőséget adtunk a kontrára, viszont a fizikai állapotunkat, a hozzáállásunkat nem érheti kifogás."

Rossi a franciák elleni meccset tartja a legnehezebbnek az Eb-csoportunkban, a franciákat tartja a legerősebb csapatnak a négyesben. A portugálok kapcsán kiemelte, nem kizárólag Cristiano Ronaldóra készülnek, kulcsfontosságú lesz, hogy ne kövessünk el olyan ki nem kényszerített hibákat, amilyenekre a mai találkozón azért volt példa. A várható Eb-összeállítás kapcsán elmondta, nagyjából igazolódtak az elmúlt két mérkőzésen az előzetes várakozásai, továbbá ezen az utóbbi két összecsapáson Schäfer András a most bekerülő játékosok közül egyértelműen kiemelkedett a játékával, bizonyította, hogy a kezdőcsapatban is lehet rá számítani az Eb-n, de Varga Kevint is kiemelte és Kecskés Ákost is dicsérte.

„Kemény mérkőzés volt, egy olyan magyar csapattal szemben, amely a Nemzetek Ligájában feljutott a legfelső divízióba, valamint kijutott az Európa-bajnokságra. Akadtak hiányosságaink, de így is megvoltak a helyzeteink. Több fiatal játékos lehetőséghez jutott, akik a jövőben is az ír csapat fontos tagjai lehetnek”– összegzett Stephen Kenny.

EB 2020, FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
MAGYARORSZÁG–ÍRORSZÁG 0–0
Budapest, Szusza Ferenc Stadion, 9000 néző. V: Stefanski (lengyel)
MAGYARORSZÁG: Gulácsi (Bogdán, 63.) – Kecskés, Orbán, Szalai A. – Bolla (Lovrencsics G., a szünetben), Kleinheisler (Nego, 63.), Nagy Á., Schäfer, Fiola (Hahn J., 79.) – Szalai Á. (Schön, 88.), Varga R. (Varga K., a szünetben). Szövetségi kapitány: Marco Rossi
ÍRORSZÁG: Bazunu (Kelleher, a szünetben) – Duffy, Egan, D. O'Shea – Doherty, Z. Knight (Ogbene, 89.), Cullen, Hourihane (Molumby, 56.), J. McClean (Manning, 85.) – Parrott (Horgan, 56.), Idah (Ja. Collins, 89.). Szövetségi kapitány: Stephen Kenny

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik