Labdarúgás: Palotai Károly 80, Kovács Kálmán 50

Vágólapra másolva!
2015.09.11. 14:32
Nemcsak Franz Beckenbauer (70) ünnepli szeptember 11-én a születésnapját, hanem a magyar labdarúgás jeles képviselői közül Palotai Károly és Kovács Kálmán is. Az immár nyolcvanéves győri olimpiai bajnokkal a Nemzeti Sport szombati Hosszabbítás mellékletében hosszabb interjút olvashatnak, míg az ötvenéves korábbi kispesti közönségkedvenc a pénteki lapszámban mesélt arról: hogyan él és mivel foglalkozik manapság.

Palotai Károly, a békéscsabai születésű fedezet Győrben bajnokságot és Magyar Népköztársasági Kupát nyert. Csapata a Bajnokcsapatok Európa-kupája 1964–1965-ös kiírásában az elődöntőbe jutott, amelyben a portugál Benficával szemben maradt alul. Az 1964-es tokiói olimpián aranyérmes magyar együttes tagja volt. Még aktív futballistaként elvégezte a játékvezetői tanfolyamot, 1967-ben már a játékvezetői hármas tagjaként futott ki a pályára, 1970-ben pedig első osztályú bajnoki mérkőzést vezetett. Három világbajnokságon és három olimpián vett részt, két BEK-döntőt, számos rázós mérkőzést bíztak rá. Mindig arra törekedett, hogy bíróként a játékosok partnere legyen a pályán.Palotai Károly, a békéscsabai születésű fedezet Győrben bajnokságot és Magyar Népköztársasági Kupát nyert. Csapata a Bajnokcsapatok Európa-kupája 1964–1965-ös kiírásában az elődöntőbe jutott, amelyben a portugál Benficával szemben maradt alul. Az 1964-es tokiói olimpián aranyérmes magyar együttes tagja volt. Még aktív futballistaként elvégezte a játékvezetői tanfolyamot, 1967-ben már a játékvezetői hármas tagjaként futott ki a pályára, 1970-ben pedig első osztályú bajnoki mérkőzést vezetett. Három világbajnokságon és három olimpián vett részt, két BEK-döntőt, számos rázós mérkőzést bíztak rá. Mindig arra törekedett, hogy bíróként a játékosok partnere legyen a pályán.

Hogy ki volt a legnagyobb ellenfele a Benfica együtteséből? Melyik csapatban futballozott, amikor 1956-ban külföldre távozott? Hogyan is volt azon a bizonyos argentin–brazilon az 1978-as vb-n? Miért nem ő vezette az 1982-es spanyolországi vb nyitó mérkőzését?

Minden kérdésre választ kaphatnak a Nemzeti Sport szombati Hosszabbítás mellékletében!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik