Légiósok: Ha megkapom a lehetőséget, élek vele – Németh András

Vágólapra másolva!
2023.02.06. 18:53
null
Németh András bemutatkozása remekül sikerült Hamburgban (Fotó: Getty Images)
A Bildnek adott interjút a német másodosztályú labdarúgó-bajnokságban (2. Bundesliga) érdekelt Hamburger SV magyar csatára, Németh András, aki második mérkőzésén szerezte meg első találatát a kikötővárosi csapatban.

 

„Nem volt nehéz rájönnöm arra, hogy Robert Glatzel cseréjének érkeztem Hamburgba. Bobby teljesítménye az elmúlt években megmutatta, hogy kiváló csatárról beszélünk. Mindenki játszani akar, de én a saját fejlődésemre gondolok. Ha megkapom a lehetőséget, élek vele” – nyilatkozta a csapatban betöltött szerepéről Németh András.

A magyar csatár teljesítményét egyébként a HSV első számú csatára, a bajnoki góllövőlistát 13 góllal vezető Robert Glatzel is szép szavakkal illette.

„Pontosan ezt vártuk el tőle. Beállt, megnyerte a párharcait, majd higgadt megoldással gólra váltotta a Benes vezette ellentámadást. (...) Fontos gólt szerzett, örülök neki és a csapatnak is” – mondta a 29 éves támadó.

„Szükségünk volt a második gólra, mivel nagyon nehéz volt a rostocki meccs. Végül le tudtuk zárni a mérkőzést, így mindenki boldogan hagyta el a pályát. Sok dicséretet kaptam a gól után” – nyilatkozta első hamburgi góljáról Németh, aki ezután csapata magyar származású vezetőedzőjéről, Tim Laszlo Walterről is beszélt.

„Tim kiváló edző, aki még remek ember is. Fontos számára, hogy a pályán és azon kívül is jó kapcsolatot ápoljon a játékosaival. Hogy hogyan kommunikálunk? Nyugodtan elmondhatom, hogy Tim beszél magyarul” – mondta nevetve Németh András.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik