M. B.
2023.02.06 18:53 Frissítve: 2023.02.06 19:23

Légiósok: Ha megkapom a lehetőséget, élek vele – Németh András

A Bildnek adott interjút a német másodosztályú labdarúgó-bajnokságban (2. Bundesliga) érdekelt Hamburger SV magyar csatára, Németh András, aki második mérkőzésén szerezte meg első találatát a kikötővárosi csapatban.

Németh András bemutatkozása remekül sikerült Hamburgban (Fotó: Getty Images)

 

„Nem volt nehéz rájönnöm arra, hogy Robert Glatzel cseréjének érkeztem Hamburgba. Bobby teljesítménye az elmúlt években megmutatta, hogy kiváló csatárról beszélünk. Mindenki játszani akar, de én a saját fejlődésemre gondolok. Ha megkapom a lehetőséget, élek vele” – nyilatkozta a csapatban betöltött szerepéről Németh András.

A magyar csatár teljesítményét egyébként a HSV első számú csatára, a bajnoki góllövőlistát 13 góllal vezető Robert Glatzel is szép szavakkal illette.

„Pontosan ezt vártuk el tőle. Beállt, megnyerte a párharcait, majd higgadt megoldással gólra váltotta a Benes vezette ellentámadást. (...) Fontos gólt szerzett, örülök neki és a csapatnak is” – mondta a 29 éves támadó.

„Szükségünk volt a második gólra, mivel nagyon nehéz volt a rostocki meccs. Végül le tudtuk zárni a mérkőzést, így mindenki boldogan hagyta el a pályát. Sok dicséretet kaptam a gól után” – nyilatkozta első hamburgi góljáról Németh, aki ezután csapata magyar származású vezetőedzőjéről, Tim Laszlo Walterről is beszélt.

„Tim kiváló edző, aki még remek ember is. Fontos számára, hogy a pályán és azon kívül is jó kapcsolatot ápoljon a játékosaival. Hogy hogyan kommunikálunk? Nyugodtan elmondhatom, hogy Tim beszél magyarul” – mondta nevetve Németh András.

2023.01.28 20:27:41

Légiósok nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Végre van egy futballistánk, aki nem csupán tüzel, lőni is tud.

2023.01.28 00:14:14

Légiósok nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Sportolóink a legtöbbször akkor szembesülnek a valósággal, amikor szétpattan a burok. Vagy legalábbis vészesen repedezik. Ezért lehet, hogy sokan el sem tudnak mást képzelni a versenyzés után, csak a sportágukat. Érthetően, hiszen azt ismerik, magabiztosan közlekednek benne, hogy mennyit tudnak róla, kérdés, de a lényeg: a múlt(juk)ból kívánnak megélni.

2023.01.27 12:55:21

Légiósok nemzetisport.hu

Szoboszlaiék a Stuttgartot fogadják, a Schäfer Andrást foglalkoztató Union Berlin városi rangadót vív.

2023.01.13 23:01:50

Légiósok nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Mentalitásban kevés hozzá hasonló magyar labdarúgó van.