Eredivisie: Bodor Boldizsár főszereplésével írja történelmét a Roda

Vágólapra másolva!
2011.04.20. 11:57
A 38 esztendeje folyamatosan a holland labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő Roda idényről idényre haladó klubtörténeti sorozatának mai főszereplője Bodor Boldizsár.

A kerkradei klub hivatalos honlapjának sorozata a 2006–2007-es idényhez érkezett. Az epizód főszereplőjének Bodor Boldizsárt választották, aki az elmúlt hét esztendő során több mint 200 bajnoki mérkőzésen lépett pályára a csapatban. Az epizód főszereplőjének Bodor Boldizsárt választották, aki az elmúlt hét esztendő során több mint 200 bajnoki mérkőzésen lépett pályára a csapatban.

A magyar játékos karrierjének ismertetése során érdekességként említik meg, hogy a Belgiumból igazolt Bodor 2004-es szerződtetése után nemcsak futballja, hanem jó holland nyelvtudása révén is a csapat segítségére volt – kezdetben ugyanis ő tolmácsolt a szintén akkoriban igazolt Bodnár Lászlónak.

A honlap kiemeli: a balhátvédként és bal oldali középpályásként is hasznos játékra képes „Boldi" az elmúlt hét évben rendre kivívta az egymást váltó Roda-trénerek bizalmát.

Mint arról többször beszámoltunk, e megbecsültség ellenére a 28 éves játékos a Rodánál eltöltött hosszú idő után nyáron váltani készül, sőt kis híján már tavasszal az orosz Tom Tomszk játékosa lett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik