DAC: „Ők berúgták, mi nem” – Balogh Norbert a Slovan-meccsről

DUDUCZ TIBOR (Pozsony)DUDUCZ TIBOR (Pozsony)
Vágólapra másolva!
2022.04.11. 12:16
null
Balogh Norbert sajnálja, hogy a DAC nem tudott élni a lehetőségeivel (Fotó: Lelkes Ernő, archív)
Újabb sikertelen találkozón van túl a Dunaszerdahelyi AC. Sorozatban az ötödik meccsen maradt nyeretlen a felvidéki együttes. Vasárnap a listavezető Slovan Bratislava otthonában szenvedett 3–1-es vereséget a Joao Janeiro mester által vezetett csapat, melynek már 11 pont a hátránya a harmadik helyen álló Nagyszombattal szemben.

 

„Mit is mondjak… – sóhajtott nagyot apozsonyi Nemzeti Stadion játékoskijárójában Balogh Norbert, aki végigjátszotta a két góllal elvesztetttalálkozót. – Az elején kontrolláltuk ameccset, jól mozogtunk, kompaktak voltunk. Majd jött egy lepattanó, és ahazaiak bevágták. Ez megtörte alendületünket” – folytatta aNemzeti Sportnak amagyar támadó.

Sok néző még vissza sem tért a helyére a szünet után, de már kettővel vezetett aSlovan. „Azt mondtuk az öltözőben, hogy úgy folytatjuk, mintha nulla nulla lenne. Erre jön egy kisebb figyelmetlenség és kapunk egy újabb pofont. Innen nagyon nehéz felállni. Ameccsen nekünk is voltak helyzeteink, de míg mi azokat nem rúgtuk be, ők igen. Sajnálom, mert vasárnap nem volt verhetetlen aSlovan. Volt keresnivalónk az otthonában. Elnézést kérek a minket Pozsonyba is elkísérő szurkolóktól amagam és csapat nevében is.”

Joao Janeiro vezetésével, aki ősszel a az aktuális idény végéig – plusz egyéves opció – írt alá szerződést, nem megy aDAC-nak. A legutóbbi tíz fordulóban csak egyszer győzött. Aportugál mester gyakran variálja acsapat összeállítását, sokakat már több poszton is kipróbált. Így van ez Balogh Norberttel is, amagyar játékos tipikus center-csatár, de Janiero alatt játszott már abal szélen, vasárnap pedig a10-es pozícióban.

„Aprofi foci nem arról szól, hogy ki hol szeretne játszani. Mindenkinek megvan az elsődlegesposztja, de ha az edző más helyre rakja őt, akkor ott kell százszázalékos teljesítményt nyújtani. Most ezt a feladatot kaptam. Más ez apozíció, többet kellett visszajárni védekezni, szinte középpályás voltam. De igyekeztem maximumot nyújtani, csak acsapat érdeke volt előttem” – zárta gondolatait Balogh Norbert.

ADAC arájátszásban még nem győzött. Jelenleg anegyedik hely megőrzése acél, amely az esetleges Konferencialiga-osztályozóra (ha a Slovan vagy a Nagyszombat hódítja el a Szlovák Kupát) alegjobb kiinduló hely. „Nem olyan egyszerű, amikor aklub eladja alegjobb játékosait, Kalmár Zsolt pedig sérült. ADAC jelenleg nem olyan erős, mint volt azokkal aremek focistákkal, akik jelenleg már nincsenek Dunaszerdahelyen” – mondta asárga-kék csapat jelenlegi helyzetéről Vladimír Weiss, aSlovan mestere.

Storck a legeredményesebb, Janeiro a leggyengébb

Adunaszerdahelyi Mol Aréna megnyitása óta (2016. november 19.) hét edző ült aDAC kispadján. Megvizsgáltuk, milyen eredményesen kezdett az adott mester a csapatnál. Ajelenlegi edző, Joao Janeiro eddig tizenhárom bajnoki meccsen vezette acsapatot. Ebből aszámból indultunk ki.

Alegeredményesebb Bernd Storck volt, aki tizenháromból tizenkettő meccset megnyert, míg az utolsó helyen épp Janeiro áll. Ugyan három győzelemmel nyitott aportugál, tavasszal nagyon gyengén muzsikál aDAC. Janeiro vezetésével a csapat eddig csupán a megszerezhető pontok 46%-át gyűjtötte be.

Hélder Cristóvao 2020-ban csak négy meccsen vezette aDAC-ot (0–3–1), ezért ő nem szerepel atáblázatban.

EDZŐI BEMUTATKOZÁSOK
1. Bernd Storck 12 gy, 0 d, 1 v 92%
2. Peter Hybala 8 gy, 3 d, 2 v 69%
2. Marco Rossi 8 gy, 3 d, 2 v 69%
4. Németh Antal 7 gy, 4 d, 2 v 64%
5. László Csaba 6 gy, 5 d, 2 v 59%
6. Joao Janeiro 4 gy, 6 d, 3 v 46%

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik