Notts County: Magyarok nélkül nincs buli - lázadnak az angolok

Vágólapra másolva!
2015.01.23. 20:52
null
Bajner Bálinttal és a magyar trollhadtesttel már az angol sajtó is foglalkozik (Fotó: nottinghampost.com)
Nem kisebb internetes oldal, mint a BBC foglalkozik a magyar trollhadsereg legújabb támadásával, amely a Notts County hivatalos Facebook-oldalát vette célba. A magyar szurkolók kedvencét, Bajner Bálintot foglalkoztató angol harmadosztályú együttes sajtóreferense elmondta, a mókás kedvükben lévő szimpatizánsok két nap alatt elárasztották a Notts közösségi oldalon működtetett profilját, amit nem hagyhattak annyiban.

Mint arról beszámoltunk, a „túlzott érdeklődés hatására” a Notts County letiltotta Facebook-oldaláról a magyar IP-címről érkező felhasználókat. A patinás egyesület képviseletében Jamie Dixon beszélt a döntés hátteréről.

„Bármit megosztottunk, a Bajner Bálinttal kapcsolatos, szüntelenül érkező hozzászólások néhány percen belül ellepték az oldalt. Kezdetben jó mókának tűnt, értékeltük, de a kommentek minden más bejegyzésről elterelték a figyelmet” – mondta a Notts sajtóreferense, aki elárulta, a Bajner szerződtetését követő két napban az egyesület 1700 új követővel gazdagodott a Facebookon, ami soha nem látott aktivitást jelentett.

Dixon hozzátette, kezdetben csak néhány kulcsszó használatát tiltották le az oldalról, de mivel ez a lépés nem vezetett eredményre, drasztikusabb döntéshez folyamodtak, és száműzték az oldalról a magyarországi felhasználókat.

Még ennél is érdekesebb azonban az angol drukkerek reakciója! A Peterborough elleni bajnoki közeledtével a Notts County Fb-profiljának üzemeltetői arra kérték a követőket, tippeljék meg a szombati mérkőzés végeredményét, a nézőszámot és a gólszerzőket. Az angol kommentelők a #NoHungariansNoParty hashtaggel biztosították támogatásukról a kitiltott magyar fanatikusokat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik