nemzetisport.hu 2015.01.22 15:10 Frissítve: 2015.03.30 01:50

Notts County: Bajner klubja nem kér a magyar trollokból

Három napig tartott a trollhadjárat. Bajner Bálint klubja, az angol harmadosztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Notts County letiltotta Facebook-oldaláról a magyar IP-címről érkező felhasználókat. A jelek szerint nem tudták (vagy a továbbiakban nem akarják) kezelni a magyar csatárt övező rajongói fanatizmust.

 

Bajner Bálint átigazolását kedden jelentette be az angol klub, a támadó az Ipswich Towntól érkezett. A bejelentés estéjén Bajner debütálhatott is, többségében a Trollfoci Facebook-oldalról érkező rajongótábora pedig ellepte a Notty County közösségi felületeit, gyakorlatilag az összes bejegyzésnél záporoztak a „No Bajner, No party”, „Put Bajner in the kezdőcsapat!!!” és ehhez hasonló, kellő szarkazmussal beoltott hozzászólások. 


A klub kezdetben élvezte a felhajtást és a tömeges érdeklődést, interaktivitást. A jelenségről angol sportoldalak is cikkeztek.

Két nap azonban elég volt ahhoz, hogy besokalljanak a magyar trollhadseregtől, és letiltották a hazánkból érkező Facebook-felhasználókat hivatalos oldalukról. Aki megpróbálja felkeresni az oldalt, a Facebook kezdőlapjára lesz irányítva. A Twitteren (még) nem tiltották le a magyarokat a Notts Countynál. 

Volt olyan rajongó, aki a letiltást követően gondolatban kezdeményezte, hogy vonuljanak át trollkodni a városi rivális Notthingham Forest oldalára, de olyan is akadt, aki a telefonon, esetleg külföldről folytatná a hadjáratot. A Trollfoci közössége így fogadta a letiltás hírét.

Bajner Bálint előző angliai klubjánál, az Ipswich Town esetében ugyanez történt. A klub hivatalos Facebook-oldala szintén nem elérhető a magyar felhasználók számára.

2019.09.13 20:51:42

Angol labdarúgás H. D.

Hamar vezetést szereztek a „szarkák”, de Jürgen Klopp csapata három góllal válaszolt.

2019.09.12 22:12:33

Angol labdarúgás B. Á.

Londonban a szurkolók gyorsan a szívükbe zárták a középpályást, aki életre szóló tapasztalatot szerzett az Anfielden.

2019.09.05 18:01:28

Angol labdarúgás ILKU MIKLÓS

Angol helyzetkép: virágzik a Premier League, miközben a kisebb klubok sorra csődölnek be.

2019.09.01 17:15:55

Angol labdarúgás M. G.

A Spurs Eriksen és Kane góljával kétgólos előnyben volt, de Lacazette és Aubameyang pontot mentett.

2019.08.24 18:02:47

Angol labdarúgás M. G.

Jürgen Klopp csapata maradt százszázalékos, a harmadik forduló után „magányosan” vezeti a tabellát.