Izrael: Hrepkáék a rakétariadó dacára játszottak - és nyertek!

Vágólapra másolva!
2012.11.17. 21:28
Hrepka Ádám csapata, a Bnei Jehuda jókora meglepetést szerezve idegenben 1–0-ra legyőzte az éllovas Maccabi Tel-Avivot az izraeli labdarúgó-bajnokság 10. fordulójának szombati játéknapján.

Jordi Cruyff, a Maccabi általános menedzsere úgy vélte, hogy a rendkívül feszült politikai helyzetben nem lett volna szabad lejátszani a mérkőzést, mivel a futballisták képtelenek voltak a játékra összpontosítani.

Noha a mérkőzés előtt nem sokkal megszólaltak a rakétaveszélyre figyelmeztető szirénák, a jelzés végül vaklármának bizonyult, és a szövetség ragaszkodott ahhoz, hogy a csapatok – dacára a gázai válság miatt Izraelben is pattanásig feszült helyzetnek – lejátsszák a mérkőzést.

A vendégek az első negyedóra végén született Nenad Marinkovics-góllal nyerték meg 1–0-ra a meccset. A második félidőre már Hrepka Ádám is kifutott a Jehudával, a 93. percben lecserélték.

Bár két mérkőzés elmaradt, Lencse László csapata, a Kirjat Smona szintén pályán volt, de nem jutott ponthoz: a magyar támadót a 71. percbeli lecseréléséig a soraiban tudó bajnoki címvédő hazai pályán 1–0-ra kikapott a második helyen nyomuló Hapoel Tel-Avivtól. TABELLA, EREDMÉNYEK ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik